Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 26 2021

Oι μνηστήρες της Wind και τα σενάρια - «Ορφανό» έμεινε στο ταμπλό το 29,5% της Intertech

Oι μνηστήρες της Wind και τα σενάρια - «Ορφανό» έμεινε στο ταμπλό το 29,5% της Intertech

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: Η διεκδίκηση της Wind δεν είναι «κούρσα για ένα άλογο», υποστηρίζουν πηγές της αγοράς που είναι σε θέση να γνωρίζουν.

Όπως σημειώνουν, είναι γεγονός ότι το δημοσιοποιημένο ενδιαφέρον της BC Partners με τη United Group φαίνεται να επιταχύνει τις εξελίξεις, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι οι επαφές γίνονται μόνο με τον συγκεκριμένο ενδιαφερόμενο.

Πρόσωπα που έχουν παρακολουθήσει τις εξελίξεις και στο παρελθόν, οι οποίες κατέληξαν χωρίς να αποδώσουν καρπούς, εκτιμούν ότι αυτή φορά μπορεί να υπάρξει συμφωνία πώλησης της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας από τους μετόχους της.

Το θέμα είναι ποιος από τους μνηστήρες θα επικρατήσει, καλύπτοντας τις απαιτήσεις του δυνητικού πωλητή. Διότι ο τελευταίος «κάθεται» ήδη σε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια, που έλαβε μέσα από το deal για τις κεραίες με τη Vodafone αλλά και από το μέρισμα που εισέπραξε από τη Wind, μετά τη σύναψη του ομολογιακού. Κι έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι είναι πρόθυμος να πουλήσει μόνο στις τιμές που εκείνος θεωρεί ικανοποιητικές.

Όσο για τη United/BC Partners, ίσως είναι ο διεκδικητής για τον οποίο η Wind έχει τη μεγαλύτερη αξία «χρήσεως», καθώς έχει ήδη αποκτήσει στην Ελλάδα τη NOVA (δυνατή ακόμη στο content, αλλά αδύναμη πλέον στις τηλεπικοινωνίες και χωρίς παρουσία στην κινητή), ενώ στρατηγικός της στόχος, για τον οποίο έχει ήδη πραγματοποιήσει «μπαράζ» εξαγορών, είναι να καθιερώσει έναν πολύπλευρο όμιλο σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

Οι περισσότεροι πάντως συμφωνούν ότι το μέλλον των δύο ελληνικών εταιρειών συνδέεται. Κάποιοι μάλιστα εκτιμούν ότι αν δεν πετύχει η εξαγορά της Wind από τη μέτοχο της NOVA και τον χρηματοδότη/μέτοχό της, τότε σε βάθος χρόνου μπορεί να συμβεί το… ανάποδο. Να αγοράσει η Wind τη NOVA.

Ίδωμεν…


INTERTECH: Άγνοια δήλωναν την Παρασκευή το απόγευμα κύκλοι προσκείμενοι στην Intertech για την εντολή πώλησης 2.485.958 μετοχών της εταιρείας στο ταμπλό του ΧΑ, η οποία μάλιστα έμεινε «κρεμασμένη στο σύστημα» καθώς δεν υπήρξε αγοραστής.

Πρόκειται για το 29,5% της εταιρείας, ποσοστό που αντιστοιχεί στη συμμετοχή του Δημήτρη Κοντομηνά.
Πρόκειται για «άστοχη κίνηση» ή μήπως θα πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις στη σημερινή συνεδρίαση μέσα από την ολοκλήρωση της συναλλαγής;

Τα πιθανά σενάρια είναι πολλά…

Το ευχάριστο είναι πάντως πως η εισηγμένη εταιρεία ακούγεται ότι θα ανακοινώσει τον προσεχή Σεπτέμβριο -μετά από πολύ καιρό- κερδοφόρο αποτέλεσμα σε επίπεδο εξαμήνου.

 

ΕΜΒΟΛΙΑ: Καθώς η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει και τα κρούσματα αυξάνουν σε πολλές χώρες της Δύσης, παρά τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, το θέμα μιας τρίτης ενισχυτικής δόσης έρχεται σταδιακά στο επίκεντρο.

Εταιρείες όπως η Pfizer ετοιμάζονται να ζητήσουν άδεια για τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης, ωστόσο τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, οι αρχές φαίνονται προσώρας διστακτικές, περιμένοντας να έχουν περισσότερα δεδομένα και διαμηνύοντας ότι μια τέτοια κίνηση, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, θα στοχεύει σε ειδικές κατηγορίες πληθυσμού (ανοσοκατασταλμένους κ.λπ.).

Διστακτικός μοιάζει προσώρας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ενώ στον διεθνή Τύπο δίνεται και μια «πολιτική» διάσταση στην όλη υπόθεση: πώς να δώσεις οδηγία για τρίτες δόσεις στις πλούσιες χώρες, όταν δεκάδες φτωχότερες έχουν εμβολιάσει μονοψήφια ποσοστά του πληθυσμού τους και αποτελούν δυνητικά πεδία εμφάνισης επικίνδυνων μεταλλάξεων;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v