Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 29 2021

Ένεση ρευστότητας για τη Notos Com - Η «φωτιά» στην τιμή του ρεύματος και ο ζόρικος... Φεβρουάριος

Ένεση ρευστότητας για τη Notos Com - Η «φωτιά» στην τιμή του ρεύματος και ο ζόρικος... Φεβρουάριος

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΟΣΤΟΣ: Ζόρικα τα πράγματα για τους καταναλωτές, αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για την εκτίναξη της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος στους επόμενους λογαριασμούς.

Σύμφωνα και με σημερινό ρεπορτάζ του Euro2day.gr, οικογένεια που πέρυσι πλήρωνε 150 ευρώ καλείται να πληρώσει τουλάχιστον 450 φέτος, καθώς η τιμή υπερτριπλασιάζεται! 

Εάν, δε, οι πάροχοι υπολογίσουν τον έναντι λογαριασμό του Νοεμβρίου με βάση τα περυσινά δεδομένα, η πραγματική… λυπητερή θα «σκάσει» τον Φεβρουάριο, με τα νοικοκυριά να βρίσκονται προ εκπλήξεως. 

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: Αν νομίζετε ότι τους επόμενους μήνες με μια μικρή τουριστική απόδραση θα αφήσετε πίσω και τον πονοκέφαλο των ακριβών τιμών ενέργειας, καλύτερα να αναθεωρήσετε. 

Στον ταξιδιώτη φαίνεται ότι θα μετακυλιστεί… νομοτελειακά μέρος του αυξημένου κόστους λειτουργίας των ξενοδοχείων, ως αποτέλεσμα της ενεργειακής κρίσης. Όπως όλα δείχνουν, η αύξηση στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας θα οδηγήσει και σε άνοδο των τιμών ανά δωμάτιο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες που διαθέτουν 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία -και ειδικά εκείνοι των οποίων οι μονάδες βρίσκονται στον ορεινό όγκο της χώρας. Εξαιτίας της πανδημίας, δεν έχουν... σταυρώσει πελάτη τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια και περιμένουν πώς και πώς να δουλέψουν φέτος. Το κόστος της θέρμανσης όμως είναι βαρύ για να μη μοιραστεί με τον πελάτη.

Οσον αφορά τώρα τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί με τους tour operators για το 2022, το βέβαιο είναι ότι δεν μπορούν να αλλάξουν, ακόμη κι αν συνεχιστεί η κούρσα ανόδου της ηλεκτρικής ενέργειας...

 

NOTOS COM: Ένα σημαντικό έσοδο αναμένεται να βάλει στα ταμεία της η Notos Com με τη μεταβίβαση του ποσοστού της One Outlet στο Fais Group.

Το τίμημα δεν έχει συμφωνηθεί ακόμη, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι κυμαίνεται πάνω από 5 φορές τα κεφάλαια που επένδυσε, αγγίζοντας τα 4 εκατ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντική ένεση ρευστότητας, την ώρα που είναι σε εξέλιξη διεργασίες ενόψει την υλοποίησης του σχεδίου εξυγίανσης, το οποίο παρεμπιπτόντως εγκρίθηκε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα και από τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. 

Εν τω μεταξύ, τo ότι η Notos Com μεταβιβάζει το 35% της One Outlet στο Fais Group δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην αποχώρηση από το project της στοάς Μοδιάνο, αφού έτσι κι αλλιώς την ανάπτυξη του ακινήτου έχει αναλάβει εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας του Σαμ Φάις. Εξάλλου στο συμφωνητικό των Στοάς Μοδιάνο Α.Ε. και One Outlet συμμετείχε και η F.L.S. Μοδιάνο Αναπτυξιακή Α.Ε., με την οποία συμφωνήθηκε ανακατασκευή της Εμπορικής Στοάς και μίσθωσή της. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v