Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 5 2022

Η Jumbo που έγινε… οχυρό και το μήνυμα-Αισιοδοξία Παπουτσάνη για τις τιμές-Ενδιάμεση χρηματοδότηση για ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Η Jumbo που έγινε… οχυρό και το μήνυμα-Αισιοδοξία Παπουτσάνη για τις τιμές-Ενδιάμεση χρηματοδότηση για ΕΛΛΑΚΤΩΡ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. Σήμερα ξεκινούν οι ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές του πρωθυπουργού, ο οποίος -ως είθισται- επιλέγει να τις περάσει στη γενέτειρά του, τα Χανιά, μαζί με την οικογένειά του.

Ο Πρωθυπουργός, όπως μαθαίνουμε, θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα την προσεχή Δευτέρα, όταν και θα επιστρέψει στην Αθήνα για να υποδεχθεί τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη και ακολούθως θα ξαναφύγει για την Κρήτη.

Και αυτές τις μέρες, πάντως, ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους στενούς του συνεργάτες. Αλλωστε το φθινόπωρο και η ΔΕΘ πλησιάζει…

 

JUMBO. Αναμφίβολα η εταιρεία έχει γράψει τη δική της ιστορία σε ότι αφορά τις διαφημίσεις για το Πάσχα, τα Χριστούγεννα ή τις Απόκριες.

Λίγη από αυτή την αίγλη μεταλαμπάδευσε και στις εταιρικές της ανακοινώσεις. Δεν εξηγείται αλλιώς ο τίτλος της χθεσινής ανακοίνωσης για τις πωλήσεις Ιουλίου: «To οχυρό του JUMBO καταναλωτή αμύνεται σθεναρά. Με συγκεκριμένα αποτελέσματα», διαβάσαμε.

Επι της ουσίας, πάντως η εταιρεία υπεραμύνεται της πολιτικής της να κατεβάσει από τα ράφια προϊόντα που θεωρεί ακριβά. Παράλληλα δε επισημαίνει ότι υπό της παρούσες συνθήκες «οι λιανικές πωλήσεις δεν μπορούν να συντηρήσουν τα μεγέθη των προ πανδημίας ετών και δεν ευνοούν φιλόδοξες επιχειρηματικές στοχεύσεις»...

 

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ. Ψήγματα αισιοδοξίας για τη πορεία των τιμών εντοπίζονται στην οικονομική έκθεση της εταιρείας για τα αποτελέσματα εξαμήνου. Όπως διαβάζουμε η διοίκηση σημειώνει ότι πλέον έχουν αρχίσει να μειώνονται οι τιμές των ελαίων από τα ιστορικά υψηλά του πρώτου εξαμήνου ενώ και οι τιμές των πρώτων υλών πλαστικών δείχνουν κάποια σταθεροποίηση.

Αν η εικόνα αυτή διατηρηθεί αναμένει βελτίωση της κατάστασης προς το τέλος του έτους και κυρίως κατά το 2023.

 

ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Ενδιάμεση χρηματοδότηση από την Eurobank για την πρόωρη αποπληρωμή του ευρωομολόγου έχει συμφωνήσει η εταιρεία.

Το δάνειο της τράπεζας θα αποπληρωθεί από το τίμημα πώλησης του 86% της Άνεμος στην Motor Oil (683,2 εκατ. ευρώ).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v