Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 12 2023

ΤΕΝΕΡΓ-First Sentier: Καλό... Σεπτέμβρη - Οι μετοχές που ξύπνησαν χθες - ΕΛΤΕ: Τι ψάχνει σε δύο εισηγμένες

ΤΕΝΕΡΓ-First Sentier: Καλό... Σεπτέμβρη - Οι μετοχές που ξύπνησαν χθες - ΕΛΤΕ: Τι ψάχνει σε δύο εισηγμένες

ΤEΝΕΡΓ: H First Sentier εξασφάλισε μεν την «επί της αρχής» συμφωνία των διαφορετικών τραπεζών για τη χρηματοδότηση ενός deal με τους βασικούς μετόχους της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η υπόθεση έχει τελειώσει. Ούτε ότι το deal έχει κλείσει, όπως διευκρίνισαν στη στήλη πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν.

Υπάρχουν ακόμη θέματα «μείζονος σημασίας» σε ό,τι αφορά το deal και την επόμενη μέρα του, θέματα που σχετίζονται με το πώς θα λειτουργήσει η ίδια η εταιρεία αλλά και ο όμιλος του Γιώργου Περιστέρη (φωτ.) στον οποίο ανήκει ως τώρα.

Κατά συνέπεια, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος, ενώ αν ευοδωθούν οι διεργασίες, θα πρέπει να γίνει πλέον και μια ενιαία συμφωνία χρηματοδότησης με τις τράπεζες.

Δεδομένου ότι βρισκόμαστε ήδη κοντά στα μέσα Ιουλίου, ενώ τον Αύγουστο έχουμε και… «τα μπάνια του λαού», οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι εφόσον όλα πάνε καλά, σοβαρά «μαντάτα» για το deal θα έχουμε περί τον Σεπτέμβριο.

 

ΕΛΤΕ: Ακούμε ότι δειγματικός έλεγχος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) σε εισηγμένη εταιρεία του «25άρη» με ορκωτό ελεγκτή από το «πάνω ράφι» (βλέπε Big Four) έβγαλε κάποια πραγματάκια σε θέματα impairment test. Ωστόσο, όμως μαθαίνουμε, δεν πρόκειται για κάτι τόσο σημαντικό, έτσι ώστε να αλλάξει την ουσία των πραγμάτων για την εισηγμένη.

Αντίθετα, πιο σημαντική υπόθεση για την ΕΛΤΕ αποτελεί ο υλοποιούμενος έλεγχος στην Attica Bank, μια έρευνα (λογιστικοί χειρισμοί σε θέματα τιτλοποιήσεων) που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Και σίγουρα δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση.

 

AS COMPANY: Δεκαοκτώ μήνες πίσω θα πρέπει να γυρίσει κανείς για να συναντήσει όγκο συναλλαγών ανάλογο με αυτόν που έκανε χθες η μετοχή (161 χιλιάδες τεμάχια).

Ακόμα πιο πίσω, όμως, 41 μήνες, θα πρέπει να πάει για να βρει το χθεσινό κλείσιμο (2,71 ευρώ με άνοδο 5,86%).

Σε επιχειρηματικό επίπεδο, η εταιρεία είδε τον τζίρο της να αυξάνει το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς ενώ γράφει θετική υπεραξία από το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο.

 

MED: Με φόρα, βοηθούσης και της συγκυρίας, το ντεμπούτο της μετοχής στην ΕΝ.Α. Ξεκίνησε την Παρασκευή από το 0,85 ευρώ και έκλεισε στο 0,9 ευρώ. Τσίμπησε λίγο ακόμα τη Δευτέρα (0,919 ευρώ) και χθες με κέρδη 10% αναρριχήθηκε στο 1,013 ευρώ.

Συνολική απόδοση 19,2%...

 

INTERLIFE: Αίφνης αφυπνίστηκε ο τίτλος κλείνοντας στα 4,6 ευρώ ή 8,24% υψηλότερα, με συναλλαγές σχεδόν 29.000 τεμάχια.

Κάποιοι στην αγορά αναρωτιούνται αν αυτό σχετίζεται με την είδηση της πώλησης του 80% της επίσης ασφαλιστικής Υδρόγειος, που έγινε γνωστή χθες.

Σε κάθε περίπτωση, ο CEO της εταιρείας Γ. Βοτσαρίδης, μιλώντας πρόσφατα στην Ενωση Θεσμικών, είπε ότι η παραγωγή αυξήθηκε 17% το πρώτο τετράμηνο.

 

ΚΡΙ ΚΡΙ: Από τις 29 Μαΐου, οπότε βρέθηκε στα 8,2 ευρώ, η μετοχή ακολουθούσε μια ελαφρά φθίνουσα πορεία, παρά την ευρύτερη άνοδο της εγχώριας αγοράς.

Χθες, αφυπνίστηκε και μάλιστα με αξιόλογες συναλλαγές, κλείνοντας στα 8,56 ευρώ ή 7,27% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v