Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 24 2023

Aγωγές στην κόντρα NOVΑ με Mega και AΝΤ1, εν αναμονή του... ΟΤΕ - Μπάχαλο Μπρατάκου στα Επιμελητήρια - Τips για ΔΕΗ, ΕΝΤΕΡ

Aγωγές στην κόντρα NOVΑ με Mega και AΝΤ1, εν αναμονή του... ΟΤΕ - Μπάχαλο Μπρατάκου στα Επιμελητήρια - Τips για ΔΕΗ, ΕΝΤΕΡ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ: Μπάχαλο γίνεται στους επιμελητηριακούς θεσμούς της χώρας, καθώς πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να αναβάλει επί ένα χρόνο (για... τρίτη φορά) τις εκλογές που δεν έχουν γίνει από το... 1997, πρώτα λόγω πανδημίας και μετά λόγω πολέμου στην... Ουκρανία! 
 
Ανοικτές επιστολές, ανακοινώσεις και δηλώσεις αντίθεσης σε αυτή την εξέλιξη έχουν κάνει πολλά στελέχη αλλά και πρόεδροι επιμελητηρίων ανά την Ελλάδα, ενώ αντίθετος δηλώνει και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γιάννης Μασούτης. Στην ουσία μιλάμε για... εμφύλιο στελεχών μέσα στον ευρύτερο χώρο της  Νέας Δημοκρατίας.
 
Οι εκφράσεις είναι σκληρές, με αναφορές σε «αποψίλωση του μοναδικού θεσμού που στέκεται αρωγός στον δύσμοιρο μικρομεσαίο επιχειρηματία αυτής της χώρας», ενώ ενδεικτική του κλίματος είναι και αναφορά σε ανακοίνωση 14 παραγόντων (ανάμεσά τους οκτώ πρόεδροι επιμελητηρίων), σύμφωνα με την οποία «μεθοδεύεται νέα αναβολή, κάτι που είναι πλέον επιβεβαιωμένο. Πρόκειται αναμφίβολα για μια πραξικοπηματική κίνηση, για μία απόφαση που πλήττει την εικόνα του επιμελητηριακού θεσμού, που υπονομεύει τη λειτουργία και την αυτοτέλειά του, καθώς, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, τις αποφάσεις για το μέλλον του δεν τις λαμβάνουν τα μέλη της επιμελητηριακής κοινότητας, αλλά καθορίζονται από τις βουλές κυβερνητικών παραγόντων, που προφανώς επιδιώκουν κυβερνητικά οφέλη».
 
Για ποιον χτυπάνε οι... καμπάνες; 
 
Οι πληροφορίες συγκλίνουν άνευ εξαιρέσεως στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο (φωτό), ο οποίος πριν γίνει γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού και εν συνεχεία υφυπουργός, ήταν πρόεδρος στο ΕΒΕΑ (το μεγαλύτερο Επιμελητήριο της χώρας), θέση για την οποία έδωσε το δαχτυλίδι στη Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, χωρίς βεβαίως να γίνουν εκλογές.
 
Τώρα, λένε οι κακές γλώσσες, δεν έχει βρεθεί υποψήφιος της αρεσκείας του, ανάμεσα στους Νεοδημοκράτες που θέλουν και μπορούν να πάρουν την προεδρία στο συγκεκριμένο (η κα Εφραίμογλου δεν δύναται να κερδίσει για πολλούς λόγους, λένε μέλη του ΕΒΕΑ) και σε άλλα Επιμελητήρια, οπότε μεθοδεύεται η αναβολή των εκλογών για ένα έτος!
 
Με τη σαθρή αιτιολογία ότι τον Οκτώβριο γίνονται οι δημοτικές και έτσι κάποια μέλη που θα λάβουν μέρος σε αυτές, δεν θα προλάβουν να... προετοιμαστούν ως τον Δεκέμβριο που θα γίνουν οι εκλογές στα Επιμελητήρια. 
 
Θα πάει η κόντρα ως το τέλος ή θα αναδιπλωθεί η κυβερνητική φράξια που προωθεί το θέμα; Μέσα στις επόμενες μέρες θα ξέρουμε.
 
 
ΝΟVA: Πληροφορίες της στήλης μέσα από την εταιρεία αναφέρουν ότι ετοιμάζεται δικαστική αντίδραση κατά MEGA και ΑΝΤ1 με αγωγές και αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, για τα ρεπορτάζ που παρουσίασαν, τα οποία η NOVA και η UNITED θεωρούν παραπλανητικά και ψευδή, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν.

Δεδομένου ότι η εταιρεία ALTER EGO που έχει την ιδιοκτησία του MEGA έχει ήδη ενημερώσει πως «αποτελεί μονόδρομο για την ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ ΑΕ η προσφυγή στη Δικαιοσύνη και τις εποπτεύουσες Ανεξάρτητες Αρχές, ώστε να πέσει πράγματι φως στις δραστηριότητες της NOVA και των μετόχων της, Ντράγκαν Σόλακ και Νίκου Σταθόπουλου», η πρόσφατη εκτίμησή μας για μετάβαση της κόντρας και στις δικαστικές αίθουσες, καθώς μεταξύ άλλων «παίζεται» πλέον και η αξιοπιστία των εμπλεκόμενων στα μάτια τηλεθεατών και συνδρομητών, βαίνει προς ταχεία επιβεβαίωση.

Στο μεταξύ, σε λίγες μέρες, για την ακρίβεια στο τέλος του μήνα, θα ξέρουμε επισήμως αν η σύγκρουση στον ευρύτερο χώρο των Media γενικεύεται, με τα κανάλια του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Θοδωρή Κυριακού, να «κατεβαίνουν» και από την πλατφόρμα της CosmoteTV.

Οι πληροφορίες ότι τα δύο κανάλια δεν τα έχουν βρει με τον ΟΤΕ για τη συνέχιση των σχετικών συμβολαίων, που έγκαιρα σας μεταφέραμε, εξακολουθούν να ισχύουν.

Ωστόσο, τυπικά τουλάχιστον, υπάρχει περιθώριο κάποιων ημερών για συμβιβασμούς, έως τη λήξη των υφιστάμενων συμβολαίων.

 

ENTERSOFT: Σήμερα η Entersoft θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου (αναμένονται πολύ ισχυρότερα από τα αντίστοιχα περυσινά), καθώς και «τις τάσεις και τις προοπτικές του Ομίλου και τη στρατηγική για τους επόμενους μήνες». 

Δεν θα εκπλαγεί πάντως κάποιος στην αγορά, αν η διοίκηση του Ομίλου αναφερθεί και πάλι για τα επόμενα χρόνια σε «ισχυρό, διψήφιο ποσοστό» (όχι σαν αυτό του Νίκου Ανδρουλάκη, πολύ υψηλότερο) ανάπτυξης από χρήση σε χρήση.

 

UBS: «Καλύτερη Επενδυτική Τράπεζα στην Ελλάδα» για το 2023 ψηφίστηκε το τιμ της UBS στα βραβεία του περιοδικού Euromoney.

Σημειώνεται ότι τα Euromoney Awards for Excellence, θεσμός για τον τραπεζικό κλάδο, ανακοινώνονται ετησίως μετά από μια τρίμηνη διαδικασία ανάλυσης και συνεντεύξεων. 

 

ΔEΗ: Αλμα άνω του 3% κατέγραψε η μετοχή στη συνεδρίαση της Παρασκευής, υπερβαίνοντας και τα 11 ευρώ στο πλαίσιο της γενικότερης αναθέρμανσης του ενδιαφέροντος για το ενεργειακό μπλοκ. 

Αντάμειψε έτσι τους… υπομονετικούς που είχαν μπει στην αύξηση κεφαλαίου του 2021 (4 Νοεμβρίου), στα 9 ευρώ, και την είδαν στο μεσοδιάστημα να «βολοδέρνει» ακόμη και κάτω από τα 5 ευρώ! 

Αργησαν αλλά ανταμείφθηκαν με απόδοση 23,5% σε περίοδο 20 μηνών. Οχι κι άσχημα… 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v