Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 18 2023

Μεταξύ δικαστηρίων και… Μαξίμου: Νέος γύρος στη σύγκρουση NOVA με Μαρινάκη & Κυριακού - Tips για Eurobank, ΛΑΒΙ, Ιατρικό

Μεταξύ δικαστηρίων και… Μαξίμου: Νέος γύρος στη σύγκρουση NOVA με Μαρινάκη & Κυριακού - Tips για Eurobank, ΛΑΒΙ, Ιατρικό

NOVA: Όπως είχαμε επισημάνει από χθες, η χρηματοοικονομική εικόνα της μητρικής της United Group έχει εξελιχθεί σε αχίλλειο πτέρνα στην κόντρα με τους δύο καναλάρχες. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά τους. 

Χθες η NOVA άνοιξε δεύτερο κύκλο στη σύγκρουση, εκδίδοντας νέα ανακοίνωση με την οποία κατηγόρησε MEGA και ΑΝΤ1 για «συντονισμένη» δυσφημιστική επίθεση, με ψεύδη. Πρακτικά μιλά για επιχειρηματικό εκβιασμό, αφού αναφέρεται σε «ξεκάθαρη προσπάθεια να πιεστούμε σε συμφωνία μέσω κατάχρησης της εθνικής τηλεοπτικής συχνότητας για ίδιο όφελος. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να διαπραγματευόμαστε δίκαια και ελεύθερα ενώπιον όλων των αρμόδιων αρχών».

Η απάντηση ήρθε λίγο αργότερα μέσω του κεντρικού δελτίου του MEGA με νέο ρεπορτάζ, που αναφέρεται αναλυτικά στα στοιχεία της μητρικής United, δηλαδή τις μεγάλες υποχρεώσεις, την έλλειψη κερδοφορίας προ φόρων, αλλά και στα αρνητικά ίδια κεφάλαια, για να καταλήξει πάλι αμφισβητώντας τη  δυνατότητά της να προχωρήσει στις μεγάλες επενδύσεις που έχει υποσχεθεί να κάνει, αλλά και τη δυνατότητά της να αποπληρώσει μέρος του δανεισμού.

Υποστηρίζει δε ότι o τηλεπικοινωνιακός πάροχος ρίχνει στάχτη στα μάτια των συνδρομητών του...  

 

NOVA II: Aγνωστο εάν θα επανέλθει στο θέμα και ο AΝΤ1 ή αν θα υπάρξει εκ νέου υποστήριξη στα θετικά στοιχεία της NOVA από τον Αlpha TV, στον οποίο μέτοχοι είναι ο όμιλος Βαρδινογιάννη και ο Σέρβος μέτοχος της United Ντράγκαν Σόλακ.

Στο μεταξύ, οι πληροφορίες μας λένε ότι η χρηματική διαφορά στην εμπορική ασυμφωνία με το κάθε κανάλι είναι της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ (για τα δικαιώματα αναμετάδοσης του προγράμματος στην πλατφόρμα της NOVA κ.λπ.). Ενώ όμως η εταιρεία αφήνει σε κάθε ανακοίνωση ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης της διαπραγμάτευσης για να μείνουν τα κανάλια στην πλατφόρμα, όλα δείχνουν ότι η διαμάχη θα πάρει τον δρόμο για τις δικαστικές αίθουσες.

Άλλωστε η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη (φωτ.) έχει ήδη δηλώσει ότι «Σχετικά με το δυσφημιστικό περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Nova σε σχέση με χθεσινό ρεπορτάζ του Τ/Σ MEGA, η ALTER EGO MEDIA Α.Ε. θα προσφύγει άμεσα στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

 Οι μέτοχοι της Nova, Dragan Solak και Νίκος Σταθόπουλος, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η Ελλάδα είναι μια ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα με νόμους και κανόνες, και πολύ σύντομα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τις πράξεις τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Κάτι που επανέλαβε και στο χθεσινό ρεπορτάζ, προσθέτοντας ότι θα προσφύγει και στις ανεξάρτητες αρχές.

Ιδιαίτερη σημασία πλέον έχει  το ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι αισθάνονται πως πρέπει να υπερασπιστούν τη φήμη τους. Η NOVA χτυπήθηκε από τα ρεπορτάζ κι αναγκάστηκε να ενημερώσει μαζικά εργαζόμενους και πελάτες, αλλά και τα κανάλια κατηγορούνται πλέον από τη NOVA (με ανακοινώσεις και μαζικές ειδοποιήσεις προς το μεγάλο δίκτυο πελατών της, που αριθμεί εκατοντάδες χιλιάδες άτομα) ότι έκαναν επιχειρηματικό εκβιασμό με ψεύδη.

Δύσκολο να κάνει κάποιος πίσω.

Ίσως για αυτό τον λόγο, οι πληροφορίες μας λένε ότι η ασυνήθιστα σκληρή σύγκρουση έχει φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, που αναμένεται ότι θα κληθεί να παίξει τον ρόλο και του μιντιακού… πυροσβέστη.

 

LAVIPHARM: Κέρδη 70% «γράφει» η μετοχή της Lavipharm κατά το τελευταίο τρίμηνο, ωστόσο περισσότερο εντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις των «τολμηρών» θεσμικών και ιδιωτικών χαρτοφυλακίων που συμμετείχαν στη φετινή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, αποκτώντας νέες μετοχές προς 0,34 ευρώ.

Ήδη με βάση το χθεσινό κλείσιμο, η μετοχή βρέθηκε στο +109%!

Μπορεί βέβαια να ισχυριστεί κάποιος ότι η τρέχουσα αποτίμηση των 119,5 εκατ. ευρώ για μια εταιρεία που μέχρι πριν από έξι μήνες βρισκόταν στην επιτήρηση είναι υπερβολική, όμως τα 18 υψηλόβαθμα στελέχη της Laviρharm «στοιχημάτισαν» (βλέπε χθεσινό δημοσίευμα του Euro2day.gr) προκειμένου να δικαιούνται stock options, ότι η εισηγμένη θα επιτύχει EBITDA 16 εκατ. το 2025 και 20 εκατ. ευρώ το 2026 (σε τέσσερα χρόνια από σήμερα).

Πόσο άραγε να αποτιμάται μια φαρμακευτική εξαγωγική εταιρεία με EBITDA 20 εκατ. ευρώ;

 

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Στις 29 Ιουνίου το πρωί έγινε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Ιατρικού Αθηνών, με τη διοίκηση της εισηγμένης να αναφέρεται με θετικά σχόλια για τις προοπτικές του Ομίλου.

Γιατί το αναφέρουμε αυτό; Διότι από εκείνη κιόλας τη συνεδρίαση, η μετοχή ξεκίνησε να «πετάει» και μάλιστα με πολύ αυξημένους όγκους συναλλαγών. Η τιμή της από το 1,62 ευρώ της 28ης/6 εκτινάχθηκε στα 2,15 ευρώ (+33%) στις 11 Ιουλίου!

Έκτοτε βέβαια, ο τίτλος έχει «διορθώσει» (έκλεισε χθες στο 2,03 ευρώ) και ο όγκος των συναλλαγών έχει αποκλιμακωθεί.

Πρόβλημα για τον τίτλο το χαμηλό free float, καθώς στα ποσοστά της οικογένειας Αποστολόπουλου και των Γερμανών της Asklepios θα πρέπει να προστεθούν και συνεργάτες που «δεν κουνάνε τις θέσεις τους».

 

EUROBANK: Διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση χαρτοφυλακίου με ανακτηθέντα ακίνητα «τρέχει» η Eurobank. Πρόκειται για χαρτοφυλάκιο με ακίνητα αξίας 40 με 45 εκατ. ευρώ, τα οποία απέκτησε η τράπεζα, μέσω πλειστηριασμών ή οριστικών διακανονισμών. Εντός του μήνα η υποβολή προσφορών.

 

REAL ESTATE: Σε διερεύνηση αγοράς για την πώληση χαρτοφυλακίου ακινήτων στην Αθήνα, που έχουν μετασκευαστεί και διατίθενται για βραχυχρόνιες μισθώσεις, προχωρά το ισραηλινών συμφερόντων Zoia fund

Οι Ισραηλινοί μπήκαν νωρίς στην εγχώρια αγορά, αποκτώντας διαμερίσματα, πολυκατοικίες (σ.σ. συγκρότημα The Hill στον Λυκαβηττό) καθώς και κτήρια γραφείων. Η φετινή χρονιά είναι μια από τις καλύτερες για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Αθήνα, οπότε η διερεύνηση αγοράς μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για πώληση.

 

ΑΣΤΑΚ: Ξεκίνησε η μεταβίβαση ακινήτων στα οχήματα ειδικού σκοπού, που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο Skyline. Από τις παραπάνω μεταβιβάσεις η νυν Alpha Real Estate και πρώην Alpha Αστικά Ακίνητα (ΑΣΤΑΚ) θα εισπράξει τίμημα υψηλότερο των 43 εκατ. ευρώ.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ-SNAPPI: Νέο επικεφαλής έχει η Snappi, μικτή εταιρεία των Τράπεζα Πειραιώς και Natech, που αναπτύσσει ψηφιακή τράπεζα.

Μετά την παραίτηση του Δημήτρη Λιτσικάκη, εντεταλμένη σύμβουλος (acting CEO) ανέλαβε η Νίκη Χίου, η οποία εξελέγη και εκτελεστικό μέλος του ΔΣ.

  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v