Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 7 2023

Τράπεζες: Ο Ηρακλής… ξανάνοιξε –Πουλά και αγοράζει ακίνητα η Eurobank-Σφηνάκια για ΓΕΒΚΑ, Revoil, ΔΕΗ

Τράπεζες: Ο Ηρακλής… ξανάνοιξε –Πουλά και αγοράζει ακίνητα η Eurobank-Σφηνάκια για ΓΕΒΚΑ, Revoil, ΔΕΗ

ΥΠΟΙΚ-ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Υπογράφεται εντός της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες, η έγκριση υπαγωγής των τριών εκκρεμών εδώ και μήνες τιτλοποιήσεων (Frontier II, Sunrise III και Solar) στον Ηρακλή ΙΙ.

Παρ’ ότι το πρόγραμμα έχει λήξει, η υπαγωγή θα διενεργηθεί με επανεισαγωγή, καθώς για τις τρεις προαναφερθείσες τιτλοποιήσεις έχουν υποβληθεί αιτήσεις πριν τη λήξη του προγράμματος.

Εμπρόθεσμα έχουν διενεργηθεί και οι προσαρμογές, ώστε να πληρούνται τα επικαιροποιημένα κριτήρια της Eurostat και να μην συντρέχει κίνδυνος προσμέτρησης των εγγυήσεων στο Δημόσιο χρέος.

 

ΔΕH-ΑΓΟΡΕΣ: Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να βγει στις αγορές, με έκδοση ομολόγου η διοίκηση της ΔΕΗ κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση αποτελεσμάτων Β τριμήνου.

 

EUROBANK-ΑΚΙΝΗΤΑ: Ολοκλήρωσε τις κινήσεις μετεγκατάστασής της από το Μποδοσάκειο Μέγαρο η Eurobank. Μετά την εκ θεμελίων ανακαίνιση του ακινήτου επί της οδού Σταδίου, το οποίο στο παρελθόν στέγαζε την ασφαλιστική εταιρεία Φοίνιξ, η τράπεζα αγόρασε και το απέναντι κτήριο.

Όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις τον περασμένο Ιούνιο η Eurobank αγόρασε, έναντι 50,8 εκατ. ευρώ, την εταιρεία ΑΔΕΞΑ ΜΑΕ, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της το ακίνητο στη γωνία Κολοκοτρώνη και Σταδίου. Πωλητής η σαουδαραβική Mujally Bamujally United Co. Προφανώς, η απόκτηση έγινε για να στεγαστούν οι υπηρεσίες διοίκησης της τράπεζας, καθώς το κτήριο της Σταδίου δεν αρκεί.

Τέλος, η τράπεζα προχώρησε, κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου, σε πώληση ακινήτων στη Βουλγαρία, τα οποία απέκτησε ως αποτέλεσμα ανάκτησης εξασφαλίσεων.

Εισέπραξε 15,5 εκατ. ευρώ, ενώ πήρε ζημιά απομείωσης 23 εκατ. ευρώ.

 

EUROBANK-AVRAMAR: Κατά 119 εκατ. ευρώ αύξησε τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα της Eurobank το δανειακό άνοιγμα στην Avramar.

 

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Ξαφνικό άλμα 19,34% για τη μετοχή που την έστειλε σε νέα υψηλά διετίας. Ο τίτλος έκανε τζίρο μόλις 70 χιλ. ευρώ μεν, πολύ υψηλότερο όμως των ημερήσιων κινήσεων που μας έχει συνηθίσει.

Ξύπνησε το «χαρτί»;

 

ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ: Σε υψηλά 20ετίας και… βάλε η μετοχή (268 μηνών) που ξεπέρασε την Παρασκευή τα 2 ευρώ με άνοδο 3,5%.

Δεν είναι σαφές αν ο τίτλος, που ενισχύεται κοντά 30% την τελευταία εβδομάδα, ακολουθεί το «ράλι των μικρών» στην περιφέρεια του Χρηματιστηρίου ή αν οι επενδυτές ποντάρουν σε ακόμη καλύτερες μέρες για την εισηγμένη μετά το ιστορικό ρεκόρ επιδόσεων που εμφάνισε πέρυσι.

 

REVOIL: Σε νέα ιστορικά υψηλά, στα 2,16 ευρώ η μετοχή, με άνοδο 8,82% την Παρασκευή. Ο τίτλος κινείται πλέον σε υψηλά… 16 ετών (!) ενώ έχει πληρώσει όσους την επέλεξαν με άνοδο άνω του 50% το τελευταίο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v