Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 24 2003

Το ”πάζλ” των... ευρω-ψαριών της Σοφοκλέους

Oι διασταυρούμενες μετοχικές σχέσεις των εταιριών του κλάδου των... ψαριών, τα όσα ακούγονται για την οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων από τους ”παίκτες”, καθώς και οι αλλεπάλληλες αποτυχίες που σημειώθηκαν στο παρελθόν αναφορικά με τη συνένωση δυνάμεων στο χώρο, συνθέτουν ένα άκρως ενδιαφέρον σκηνικό για τις πρόσφατες εξελίξεις.

Μιλάμε βεβαίως για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωσυμμετοχών και Seafarm, οι οποίες εμμέσως πλην σαφώς αφορούν στη Σελόντα κι εν συνεχεία το Νηρέα και τις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες!!!

Kαι εξηγούμεθα:

Η ΣΕΛΟΝΤΑ έχει σχεδόν 20% της Seafarm, το οποίο αν η δεύτερη συγχωνευθεί με τις Ευρωσυμμετοχές, ευλόγως θα μειωθεί δραστικά. Ομως, και η Seafarm έχει το 19% της ΣΕΛΟΝΤΑ, το οποίον βεβαίως δεν θα... μειωθεί, ενώ οι αδελφοί ΣΤΕΦΑΝΗ φέρονται να ελέγχουν περίπου 35,7% της εταιρίας τους.

Ομοίως, η ΣΕΛΟΝΤΑ έχει το 14% της ΝΗΡΕΑΣ και η τελευταία το 26,5% της Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι δεν αποκλείεται να δούμε σημαντικές εξελίξεις ευρύτερα στο χώρο των ψαριών, ιδίως εάν προς αυτή τη κατεύθυνση πιέσουν και οι τράπεζες (Πειραιώς, Εμπορική, εμμέσως και η Alpha) που έχουν συμφέροντα και... αγωνίες στο χώρο αυτό.

Από την άλλη πλευρά πάλι, ίσως να μην δούμε και...τίποτα!!! Ούτε η πρώτη φορά θα είναι, ούτε έκπληξη θα προκαλέσει.

Αλλωστε με δεδομένες τις οικονομικές... ”ευαισθησίες” όλων σχεδόν των εμπλεκόμενων μερών, οποιοδήποτε ”ντήλ” πρέπει να σχεδιαστεί με το... μοιρογνωμόνιο, για να έχει πραγματικά ισχυρές πιθανότητες να αλλάξει την τροχιά του κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v