Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 24 2003

Επιχείρηση ”απογαλακτισμός” στον ΟΠΑΠ

Μέχρι αργά το βράδυ συνεδρίαζαν τα διευθυντικά στελέχη του ΟΠΑΠ, προκειμένου να χαράξουν τη στρατηγική του οργανισμού στα νέα δεδομένα που δημιούργησε η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου για την επιδίκαση αποζημίωσης μαμούθ στην προμηθεύτρια Intralot.

Εχοντας την πλήρη υποστήριξη των υπουργών Χριστοδουλάκη και Βενιζέλου, αλλά και την έμεση της ΝΔ, όπως αυτή εκδηλώθηκε με τις καταγγελίες του Θ. Ρουσόπουλου για το καθεστώς ”Σαλαλέ”, η ηγεσία του οργανισμού κατέληξε να επιλέξει στρατηγική από το χώρο του... αθλητισμού και ειδικότερα από την κατηγορία των ”δρόμων αντοχής”.

Ετσι, λοιπόν, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο ΟΠΑΠ προχωρεί την ερχόμενη Τετάρτη σε κατάθεση προς το Εφετείο αίτησης ακύρωσης της απόφασης του τριμελούς διαιτητικού δικαστηρίου.

Απώτερος σκοπός της κίνησης αυτής είναι να τραβηχθεί όσο το δυνατόν σε βάθος χρόνου η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες, ακόμη και στον Αρειο Πάγο. Οπως έλεγαν χαρακτηριστικά κύκλοι του ΟΠΑΠ, η υπόθεση μπορεί να φθάσει χρονικά έως και το 2007, οπότε και λήγει η σύμβαση με την Intralot.

”Τότε λοιπόν, εάν τα πράγματα εξελιχθούν με αυτόν τον τρόπο, η Intralot θα θελήσει να ανανεώσει τη σύμβαση με τον οργανισμό, πλην όμως το επίπεδο των σχέσεων θα είναι αρκετά διαταραγμένο”, λένε με νόημα οι ίδιοι παράγοντες.

Βέβαια εως τότε θα έχουν μεσολαβήσει οι βουλευτικές εκλογές, οι οποίες δεν αποκλείεται να αλλάξουν άρδην όχι μόνον τους προκαθήμενους στην κυβερνητική εξουσία, αλλά και την ηγεσία του οργανισμού. Όμως και αυτό το ζήτημα τα ίδια στελέχη, το υποδεικνύουν ως μοχλό πίεσης προς το βασικό μέτοχο της Intralot.

Σε ό,τι αφορά τώρα την... ταμπακιέρα, δηλ. την ίδια την ουσία της σύμβασης με βάση την οποία ο ΟΠΑΠ υποχρεούται να ξεκινήσει τη διοργάνωση ιπποδρομιακού και κυνοδρομιακού στοιχήματος, τα ίδια στελέχη υποστηρίζουν ότι αυτά κάποτε θα ξεκινήσουν.

Αρκεί, όπως επισημαίνουν να μην υπάρξει πολιτικό κόστος από την έναρξη των παιχνιδιών (θυμηθείτε το Βιντεολότο), αλλά και ”να μην μας υπαγορεύει η προμηθεύτρια εταιρία το timing”.

Λέτε εκεί στον οργανισμό να έχουν πάρει στα σοβαρά την επιχείρηση ”απογαλακτισμού” του ΟΠΑΠ από την Intralot;

Ιδωμεν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v