Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 15 2023

Ξέσπασε... πόλεμος στο ΕΒΕΑ - Ο Γιώργος (Πατούλης), η Δόμνα και το περπάτημα - Μαζεύτηκαν καρχαρίες στα crypto

Ξέσπασε... πόλεμος στο ΕΒΕΑ - Ο Γιώργος (Πατούλης), η Δόμνα και το περπάτημα - Μαζεύτηκαν καρχαρίες στα crypto

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Πριν την υφυπουργό Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, το «ωφέλιμο» της περιπατητικής άσκησης μαθητών αναγνώρισε εμμέσως και η απερχόμενη ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής. Πώς; Θέτοντας ως όριο εξυπηρέτησης για τη μετακίνηση μαθητών με μισθωμένα σχολικά λεωφορεία σε υπερ-τοπικά σχολεία (Πρότυπα και Πειραματικά) τα τρία χιλιόμετρα!

Υπενθυμίζεται ότι η εξυπηρέτηση μετακίνησης είχε συμπεριληφθεί στον πρόσφατο νόμο του υπ. Παιδείας για τη λειτουργία Πρότυπων και Πειραματικών Δημόσιων σχολείων, ωστόσο τα «όρια» των επιλέξιμων διαδρομών έθεσαν οι κατά τόπους περιφέρειες που διαχειρίζονται τα κονδύλια για τη συγκεκριμένη δαπάνη.

Προφανώς η απόφαση δεν ελήφθη, χωρίς τη «βούλα» της τέως υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως, η οποία «έδωσε τα ρέστα της» και για το ζήτημα των Πρότυπων Σχολείων και της αριστείας.

Έτσι, μαθητές που πέρασαν με εξετάσεις σε Πρότυπα Γυμνάσια (ή με κλήρωση σε Πειραματικά) οφείλουν να κατοικούν πέραν των 3 χλμ. (περιπατητικά!) από το σχολείο τους για να δικαιούνται τη δωρεάν μετακίνηση με μισθωμένα λεωφορεία, ενώ δικαιούνται κάρτα δωρεάν χρήσης με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όσοι κατοικούν σε απόσταση 2,5 χλμ. Για τους μαθητές Λυκείου των συγκεκριμένων σχολείων, δε, το όριο ανεβαίνει και φτάνει στα 4 χλμ. και 3,5 χλμ. αντίστοιχα.

Ο προσδιορισμός της απόστασης γίνεται μέσω… Google maps και έτσι δεν λαμβάνονται υπόψη κρίσιμα στοιχεία, όπως πιθανές δυσκολίες διέλευσης του πεζού από φρεάτια, έργα, φανάρια, διαβάσεις κ.λπ.

Παράλληλα, πέραν της προφανούς καταπόνησης με το πηγαινέλα, κανείς δεν υπολόγισε και το ζήτημα της γενικότερης ασφάλειας για παιδιά που κυκλοφορούν στην πόλη της Αθήνας, πετώντας το «μπαλάκι» σε εργαζόμενους γονείς, συγγενείς και φροντιστές…

 

ΕΒΕΑ: Κάτι οι απανωτές (και άκρως περίεργες) καθυστερήσεις στη διενέργεια εκλογών, κάτι οι συγκρίσεις με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μίχαλο, που διόλου δεν ευνοούν τη διορισμένη σημερινή πρόεδρο Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, άναψαν πολύ τα αίματα στο μεγάλο επιμελητήριο των Αθηνών.

Προ ημερών, το μέλος του ΔΣ Νίκος Σοφιανός (που έχει δηλώσει ότι θα διεκδικήσει την προεδρία όποτε κι αν γίνουν εκλογές), ανέβασε ποστ στα social media, με φωτογραφία συνεδρίασης του ΔΣ, στην οποία παρευρίσκονται ολιγάριθμοι σύμβουλοι και πολλές… άδειες καρέκλες, μιλώντας για απαξίωση του ιστορικού οργανισμού.

Το κείμενο, αποσπάσματα του οποίου αναδημοσιεύουμε, είναι κόλαφος για τη σημερινή πρόεδρο:

«Το ΕΒΕΑ, από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μίχαλο και μετά, δεν κάνει καμία παρέμβαση στα ΜΜΕ, δεν υπάρχει καμία δήλωση στα δελτία ειδήσεων για τα θέματα των επιχειρήσεων και καμία συμμετοχή σε τηλεοπτικές εκπομπές. Όλα βαίνουν καλώς, οι επιχειρήσεις-μέλη του ΕΒΕΑ δεν έχουν προβλήματα, γι' αυτό εμείς σαν επιμελητήριο δεν λέμε τίποτα!

Τι κάνουμε αντ' αυτού; Απολαμβάνουμε τις δύο αγαπημένες ενασχολήσεις της Προέδρου: 1) συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό, τα οποία καλό θα ήταν να μας εξηγήσει πώς ωφελούν τα μέλη μας, καθώς και θα πρέπει να μάθουμε το μέχρι σήμερα κόστος τους, και 2) υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με οτιδήποτε πετάει ή κολυμπάει. Πρόκειται για επιδημία μνημονίων, η οποία προφανώς δεν έχει κανένα αντίκρισμα στα μέλη μας. Τα πάντα γίνονται για τη φωτογράφιση / brand awareness της Προέδρου!

Το ΕΒΕΑ επί προεδρίας Σοφίας Κουνενάκη-Εφραίμογλου έχει απαξιωθεί. Και αυτό συμβαίνει από Πρόεδρο που δεν έχει καν εκλεγεί από τη βάση, όταν θα έπρεπε να είχαμε κάνει προ πολλού εκλογές και εμείς τα μέλη του ΕΒΕΑ να επιλέξουμε το ΔΣ που θέλουμε, μετά από 3 αναβολές και με τις τελευταίες εκλογές να έχουν γίνει το 2017.

Λυπάμαι για την κατάντια του ΕΒΕΑ, η κυρία Κουνενάκη-Εφραίμογλου πρέπει να παραιτηθεί από Πρόεδρος άμεσα και το ΕΒΕΑ να οδηγηθεί επιτέλους σε εκλογές».

Όπως αντιλαμβάνεστε, στη συνέχεια έπεσαν κάμποσα θετικά αλλά και αρνητικά σχόλια. Ωστόσο τα αρνητικά σχόλια περισσότερο κατηγορούσαν τον Σοφιανό ότι βγάζει τα άπλυτα του ΕΒΕΑ στα μανταλάκια, κατά το γνωστό «τα εν οίκω μη εν δήμω», παρά ότι κάνει λάθος κρίσεις!

Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει πως ό,τι είχε να πει, το έγραψε πρώτα σε επιστολή του προς την πρόεδρο, απάντηση όμως δεν έλαβε, ούτε και στο Διοικητικό Συμβούλιο. Οπότε άλλαξε τακτική και το ξεκαθάρισε κιόλας: «επειδή αντιλαμβάνομαι ότι η σημερινή Πρόεδρος δεν θέλει να συζητήσουμε στο ΔΣ, έχω αποφασίσει να μεταφέρω τη συζήτηση στα μέλη του ΕΒΕΑ με… δημόσια διαβούλευση».

Αν καταλάβαμε καλά τα τεκταινόμενα, σίγουρα δεν θα πλήξουμε τους επόμενους μήνες! 

 

CRYPTO: Παράλληλα με το ράλι στις τιμές έτρεξαν και οι απάτες στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Ερευνα της Atlas VPN έδειξε ότι το πρώτο εννεάμηνο της χρονιάς οι απατεώνες είχαν λεία 610 εκατομμύρια δολάρια, όταν στο σύνολο του 2022 το ποσό μετά βίας ξεπέρασε τα 300 εκατ. δολάρια.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι υποθέσεις αυξάνονταν σταδιακά, όσο ανέβαιναν και οι τιμές. Ετσι το πρώτο τρίμηνο καταγράφηκαν μόλις εννέα υποθέσεις, που κόστισαν εννέα εκατομμύρια δολάρια.

Το δεύτερο τρίμηνο, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν: σε 28 υποθέσεις οι απώλειες μετρήθηκαν στα 239 εκατ. ευρώ. Στο διάστημα Ιούλιος - Σεπτέμβριος, η λεία έφτασε τα 360 εκατ. ευρώ, περισσότερα δηλαδή απ’ όσα χάθηκαν στο σύνολο του 2022.

Μυρίστηκαν ψητό…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v