Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 30 2003

Ο ”πολύς” κ. Τζιούφας και τα... ρέστα

Το euro2day ακολουθεί μια -ορθή- στρατηγική, να δημοσιεύει τις ειδήσεις χωρίς σχολιασμούς. Ετσι και οι αιχμές της Connection εναντίον των τραπεζών, αιχμές έμμεσες πλην όμως σαφείς, δημοσιεύονται ως έχουν, με βάση την ανακοίνωση της εταιρίας προς το Χρηματιστήριο.

Στην περίπτωση όμως του Χαμαιλέοντος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η ανακοίνωση της συγκεκριμένης εταιρίας προξενεί- αν μη τι άλλο- έκπληξη, καθώς εμφανίζεται να ζητά από τις τράπεζες να προχωρήσουν σε χρόνο-ρεκόρ επί ενός σχεδίου, το οποίο στην πράξη και σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, είναι μάλλον ”σχέδιο επί χάρτου” για να μην πούμε επί κουρελόχαρτου και... παρεξηγηθούμε!!!

Ο ”πολύς” κ. Τζιούφας αποφεύγει βεβαίως να έχει οποιαδήποτε επαφή με εκπροσώπους του Τύπου, καθ όλο αυτό το διάστημα, προκειμένου να εξηγήσει τα βασικά έστω σημεία του σχεδίου του για την διάσωση της εταιρίας, ή την πορεία των εξελίξεων στις επαφές του, είτε με τους ”στρατηγικούς” επενδυτές είτε με τους τραπεζίτες.

Αντιθέτως, περιορίζεται σε ασφαλέστατα γενικόλογες και άνευ ιδιαίτερης ουσίας ανακοινώσεις προς το Χρηματιστήριο, την ίδια ώρα που οι μετοχές της εταιρίας, αλλά και της θυγατρικής της Μουριάδης καταρρέουν.

Το ερώτημα είναι βεβαίως αν τα παραπάνω συνιστούν υπεύθυνη στάση από πλευράς του μεγαλομετόχου και διευθύνοντος μιας εισηγμένης εταιρίας, απέναντι πρωτίστως των όποιων μετόχων του.

Εν ολίγοις, ο κ. Τζιούφας, εμφανίζεται τώρα να ζητά τα... ρέστα από το τραπεζικό σύστημα για το οποίο το μέγα ερώτημα είναι με ποιά εχέγγυα προχώρησε στην παραχώρηση δανείων προς τη συγκεκριμένη εταιρία και τι είδους ”καλύψεις” έχει αυτή την ώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v