Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 31 2003

ΚΑΕ: Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο....

Μέσα στις επόμενες ημέρες, με καταληκτική όπως όλα δείχνουν ημερομηνία την 5η Φεβρουαρίου, αναμένεται να κλείσει, εκτός απροόπτου, η υπόθεση των ΚΑΕ, στην οποία έχει αναφερθεί προσφάτως η στήλη.

Το τίμημα εκτιμάται ότι θα προσδιοριστεί στα 8,3 ευρώ, που έχει ζητήσει η ΑΤΕ, στην πράξη όμως θα αντιστοιχεί στα 8,6-8,7 ευρώ, αφού α) η Αγροτική θα λάβει το μέρισμα χρήσεως 2002 και β) οι αγοραστές θα έχουν να εξυπηρετήσουν και το buy back option των 700.000 μετοχών, το οποίο είχε συμφωνηθεί την περίοδο του deal με τους ξένους επενδυτές, οι οποίοι για ένα διάστημα είχαν και το management.

Συνολικά, το κόστος της συμφωνίας για Γερμανό και Κουτσολιούτσο ανέρχεται σε περίπου 61 δισ. δρχ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο αυτή την περίοδο.

Το ενδιαφέρον λοιπόν της αγοράς συντόμως θα εστιαστεί στον τρόπο χρηματοδότησης της συμφωνίας, αλλά και στην κατανομή μεταξύ των δύο ”συνεταίρων”.

Εκ προοιμίου πάντως ο Χαμαιλέων έχει να τονίσει δύο σημαντικά στοιχεία.

Πρώτον, ότι τα ΚΑΕ διαθέτουν σχεδόν 50 εκατ. ευρώ σε μετρητά στο ταμείο τους (κάτι που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην... πορεία). Και δεύτερον ότι δεν αποκλείεται να δούμε την Αγροτική πέραν του ρόλου του πωλητή να παίζει και το ρόλο του δανειστή!!

Στην περίπτωση αυτή ισχύει η ρήση ”το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το... πρόσωπο!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v