Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 25 2002

Τα ”ψιλά γράμματα” και τα ...σταυροκοπήματα

Στα καλά του Internet, περιλαμβάνεται και η συνεχής ανανέωση. Υποστήριζα τις προάλλες οτι ο κ. Ηλίας Τσίγκας (επικεφαλής της ”Τηλέτυπος”) προφανώς κάνει και με τα δύο χέρια (αν χρειασθεί) το σταυρό του για να αποδώσει καρπούς η επιχειρούμενη (δύσκολη λόγω τραυμάτων του άμεσου και απώτερου παρελθόντος) προσέγγιση της Nova με τον Alpha Digital.

Τώρα λοιπόν που είναι στη..μόδα οι ισολογισμοί, καλόν είναι να δίνετε σημασία στα περιβόητα ”ψιλά γράμματα”. Το λέω αυτό γιατί στις παρατηρήσεις των ορκωτών (του κ. Στυλιανού Κούρτελλα, στη περίπτωση μας) αποκαλύπτονται κατα καιρούς διάφορα.

Εχουμε λοιπόν και λέμε. Στον ισολογισμό της Τηλέτυπος περιλαμβάνεται κονδύλι 1,53 δισ. δρχ ως ”συμμετοχές σε λοιπές επιχειρήσεις”.

Ο κ.Κούρτελλας όμως σημειώνει οτι το κονδύλι αφορά την ονομαστική αξία μετοχών εταιρίας μη εισηγμένης στο Χρηματιστήριο, συμπληρώνοντας οτι ”σύμφωνα με τον τελευταίο ελεγμένο υπό ετέρου Ορκωτού Ελεγκτή Ισολογισμό,(31/03/2001) η αντιστοιχούσα αρνητική καθαρή θέση είναι δρχ 3,2 δισ. περίπου.”!

Αν και η εταιρία δεν κατονομάζεται, οπότε δεν μπορώ να γνωρίζω με απόλυτη ακρίβεια, από την άθροιση κονδυλίων του ισολογισμού προκύπτει οτι η σχετική σημείωση, μάλλον αφορά τη γνωστή Multichoice.

Αυτό που γνωρίζω είναι οτι ασχέτως άν η επίσημη ανακοίνωση του ”ομίλου” εταιριών Multichoice, NOVA κ.λ.π. κάνει λόγο για προσωρινή μόνο ”διακοπή” στη λειτουργία του supersport.gr, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν μετ’ επιτάσεως λόγο για ”λουκέτο” στον ιντερνετικό ”βραχίονα” δραστηριοτήτων, την εταιρία Μ-WEB, στην οποία ”ανήκει” και το supersport.gr.

Κι όλα αυτά, πέρα από την γενική ”αναδιάρθρωση” στο supersport, (που συνοδεύεται από σειρά απολύσεων και φήμες για πιθανή αναστολή λειτουργίας του αθλητικού καναλιού).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v