Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 21 2003

Forthnet: Για μια χούφτα... stock options

To ότι η Forthnet είναι μια εταιρία σοβαρή και με προοπτικές είναι γνωστό. Το ότι η μετοχή της ενδέχεται να αποκτήσει πρόσθετη ώθηση εφόσον εισέλθει νέος στρατηγικός επενδυτής στη θέση των Mινωϊκών έχει πολλάκις γραφεί, ενώ ο κ. Τζωρτζάκης, o ”γενικός κουμανταδόρος” υποστήριξε ότι η συναλλαγή αυτή θα γίνει με premium.

Υπό αυτό το πρίσμα, η απότομη πίεση της μετοχής, λόγω της διάθεσης των τίτλων του stock option σε μέλη διοικητικών συμβουλίων και στελέχη, φαίνεται να δημιούργησε κακή εντύπωση στους επενδυτές.

Μόλις 148.000 μετοχές μοιράστηκαν, με τιμή εξάσκησης του stock option στα 4,4 ευρώ. Κι όμως, μέσα σε έξι συνεδριάσεις, η μετοχή κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 12%, από τα 5,22 στα 4,58 ευρώ, με συνολικό όγκο συναλλαγών περίπου 100.000 τεμάχια.

Κι όλα αυτά, για μια... χούφτα stock options, με- το ξαναθυμίζω- τιμή εξάσκησης του stock option, τα 4,4 ευρώ!!! Το ερώτημα λοιπόν είναι εύλογο.

Μήπως κάποια από τα στελέχη της εταιρίας δεν πιστεύουν και τόσο πολύ στις... προοπτικές της; Ή μήπως καίγονταν για ένα μικρό έστω, ”βραχυχρόνιο κέρδος”;

ΥΓ: Το γεγονός ότι ο Χαμαιλέων αναφέρεται στη Forthnet, κυρίως επειδή θεωρείται ”συγκροτημένη περίπτωση” για τα δεδομένα της Σοφοκλέους, κι επειδή η τιμή εξάσκησης ήταν σχετικά κοντά στην τρέχουσα, δεν σημαίνει ότι στις υπόλοιπες περιπτώσεις όπου εφαρμόστηκε... ”αλά ελληνικά” ο θεσμός του stock option, τα πράγματα ήταν καλύτερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v