Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 6 2003

Aδιάκριτες ερωτήσεις που ”πονούν και...σφάζουν”

Δεδομένου ότι παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις του είδους, ο Χαμαιλέων αισθάνεται υποχρεωμένος να συγχαρεί (ναι του συμβαίνουν και τέτοια... παράξενα, παρότι ομολογουμένως προτιμά να κριτικάρει και να καυτηριάζει τα κακώς κείμενα) τις αρμόδιες υπηρεσίες του Χρηματιστηρίου.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε αυτούς τους ανθρώπους για τη μεγάλη προσπάθεια που έχουν οφθαλμοφανώς κάνει το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να ελέγξουν ισολογισμούς και να κάνουν ερωτήσεις σε περισσότερες από 50-60 εταιρίες, μέσα σε ελάχιστες ημέρες.

Οπως επίσης και για το γεγονός ότι κατάφεραν μέσα σε ολιγοήμερο διάστημα να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να εξεταστεί το θέμα των επιτηρήσεων από το Δ.Σ. του ΧΑ.

Κι όλα αυτά ενώ σχεδόν όλες οι εισηγμένες επέλεξαν τις τρείς τελευταίες ημέρες του Φλεβάρη για να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους!!!

Μας άρεσε επίσης και η χτεσινή ”καινοτομία”, ήτοι το γεγονός ότι στο site του ΧΑ εμφανίζονται πλέον όχι μόνον οι απαντήσεις των εισηγμένων αλλά και οι ερωτήσεις που δέχτηκαν!!

Προφανώς για να σχηματίζουμε πλέον ιδίαν άποψη για το ποιές εισηγμένες υπεκφεύγουν και ποιές ενδεχομένως ”λησμονούν” να παραθέσουν κάποια στοιχεία...

Για να πάρετε μια ιδέα των ερωτήσεων που κάνει πλέον το Χ.Α. παραθέτουμε το κείμενο της επιστολής προς την Ελλατέξ (την απάντηση της εταιρίας μπορείτε να διαβάσετε στις σχετικές με την εταιρία ειδήσεις του euro2day.gr)



”Όπως προκύπτει από λογιστική κατάσταση της 31/12/2002 που μας κοινοποιήσατε με την υπ’ αριθμ. 6569/20.2.2003 επιστολή σας, τα αποτελέσματα προ φόρων της εταιρίας σας είναι αρνητικά. Στο πλαίσιο της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, παρακαλούμε να μας απαντήσετε στα κάτωθι ερωτήματα:

-Ποιοι συγκεκριμένα είναι οι λόγοι στους οποίους αποδίδετε την εμφάνιση ζημιών και μείωσης του κύκλου εργασιών κατά τη χρήση 2002, έναντι της χρήσης 2001.

-Πώς σχολιάζετε ότι τα ολικά αποτελέσματα εκμετάλλευσης χρήσης 2002 εμφανίζονται αρνητικά, καθώς επίσης και να παραθέσετε τις αιτίες εμφάνισης των ζημιών αυτών.

-Τι ακριβώς αφορά το κονδύλι ύψους 3.919.400 ευρώ με την αιτιολογία ”Ζημιά από την πλημμύρα της 8/7/2002”, καθώς και πότε ενημερώσατε το επενδυτικό κοινό για το συγκεκριμένο έκτακτο έξοδο

-Πώς διαμορφώνονται οι προοπτικές της εταιρίας σας κατά την τρέχουσα χρήση, ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για την πορεία των βασικών οικονομικών σας μεγεθών (κύκλος εργασιών, αποτελέσματα χρήσεως) και ποιες οι βασικές παραδοχές για την επίτευξη τους.

-Οποιοδήποτε άλλο γεγονός το οποίο έχει έλθει σε γνώση σας και κρίνετε σημαντικό ως δυνάμενο να επηρεάσει δυσμενώς την περιουσιακή και οικονομική διάρθρωση της εταιρίας σας”.

Είναι ίσως η πρώτη φορά στα χρονικά της Σοφοκλέους που με ερωτήσεις του είδους παρέχεται πραγματικά λεπτομερής και ουσιαστική ενημέρωση προς το επενδυτικό κοινό.

Καλή αρχή και καλύτερη... συνέχεια!!!



YΓ: Είναι προφανές ότι κάποιοι ”ενοχλούνται” τώρα που το ΧΑ ”χώνει τη μύτη του” στις -όπως νομίζουν εκείνοι- υποθέσεις τους.

Δεν πειράζει. Οι επενδυτές ενοχλούνται εδώ και... τρία χρόνια. Καιρός να ενοχληθούν κι όσοι θεωρούν τόσο καιρό ότι η εισηγμένη εταιρία είναι προσωπική τους... γελάδα για να την αρμέγουν, όπως και όποτε θέλουν, αδιαφορώντας για τους λοιπούς μετόχους.

Αλλωστε για όσους δεν θέλουν τέτοια ”τραβήγματα”, υπάρχει πάντα και το de-listing... Μια δημόσια προσφορά και τέλειωσαν!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v