Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 4 2003

Η ΔΑΡΙΓΚ και οι βαριές παρατηρήσεις του ορκωτού

Σοβαρό θέμα για την εταιρία ΔΑΡΙΓΚ φαίνεται ότι θέτουν οι μακροσκελέστατες παρατηρήσεις του ορκωτού -λογιστή ελεγκτή κ. Γιώργου Δεληγιάννη. Αφού πρώτα γράφει τις 11 (!) παρατηρήσεις του επί των αποτελεσμάτων 2002 της εταιρίας, παρατηρήσεις οι οποίες καταλαμβάνουν πάνω από 20 σειρές κειμένου με... ”ψιλά γράμματα”, ο εν λόγω ορκωτός καταλήγει με την 12η και πλέον...φαρμακερή:

” Λαμβανομένων υπ όψιν των παραπάνω σημειώσεων μας”, αναφέρει,” συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 47 του νόμου 2190”.

Τι λέει το εν λόγω άρθρο, θα μου πείτε. Πολύ απλά λέει πώς όταν τα ίδια κεφάλαια μιας εταιρίας πέσουν κάτω από το μισό του μετοχικού της κεφαλαίου, η εταιρία πρέπει να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση και να προχωρήσει εντός έξι μηνών, είτε σε λύση της εταιρίας, είτε σε άλλο μέτρο (όπως για παράδειγμα η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου).

Το ερώτημα βέβαια στην περίπτωση της αύξησης είναι ποιός θα βάλλει το χέρι στην τσέπη, καθώς όπως φάνηκε και με το πρόσφατο ομολογιακό, μεγάλη προθυμία δεν φαίνεται να υπάρχει.

Το όλον θέμα, λένε οι πληροφορίες του Χαμαιλέοντος, δεν έχει διαφύγει της προσοχής των αρχών, οπότε δέον όπως αναμένονται... νέοτερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v