Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 8 2003

Ανακοινώσεις περί... ανέμων και... υδάτων

Όσο και να θέλουμε να είμαστε καλοπροαίρετοι δεν μπορούμε να μην διαπιστώσουμε το συνεχιζόμενο πρόβλημα που προκύπτει με τις ανακοινώσεις ορισμένων εταιριών (και των μετόχων τους) προς το ΧΑ. Μια διαπίστωση που συνοδεύεται βέβαια και από το εύλογο ερώτημα, γιατί δεν αντιδρά η διοίκηση του Χρηματιστηρίου.

Τελευταίο παράδειγμα εκ των πολλών:

Στο τέλος Μαρτίου, ο κ. Κυριάκος Φιλίππου προανήγγειλε ότι θα αγοράσει έως το τέλος Απριλίου 50.000 μετοχές της εταιρίας ELBISCO, της οποίας είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ολίγον αργότερα, στις 18 Απριλίου, η εταιρία ΔΑΦΝΟΣ ΑΕ, βασικός μέτοχος της ELBISCO, προανήγγειλε ότι πρόκειται να πωλήσει 70.000 μετοχές, ενώ με την ίδια ανακοίνωση, η εταιρία ΠΙΚΕΡΜΙ ΑΕ γνωστοποιούσε ότι προτίθεται να αγοράσει 70.000 τεμάχια, με την διευκρίνιση μάλιστα ότι είναι επιχείρηση συνδεδεμένη με την ELBISCO.

Μόλις χθες όμως, δημοσιεύτηκε από το ΧΑ η ακόλουθη γνωστοποίηση:

”Α/ Η εταιρία ΔΑΦΝΟΣ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: ”Σας γνωρίζουμε ότι από την πώληση 70.000 μετοχών, της ELBISCO Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, που γνωστοποιήθηκε με την από 18/4/2003 προαναγγελία, υλοποιήθηκε πώληση 16.370 μετοχών, μέχρι 30/4/2003, λόγω συνθηκών της χρηματιστηριακής αγοράς.”

Β/ Ο κ. Κυριάκος Φιλίππου, Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας ELBISCO Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, με επιστολή του προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: ”Σας γνωρίζουμε ότι από την προαγορά 50.000 μετοχών της ELBISCO Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, που γνωστοποιήθηκε με την από 31/3/2003 προαναγγελία, αποκτήθηκαν μόνο 14.080 μετοχές μέχρι 30/4/2003, λόγω συνθηκών της χρηματιστηριακής αγοράς”.

Δηλαδή για να καταλάβουμε κι εμείς, ποιες ακριβώς ήταν αυτές οι συνθήκες; Έπιασε… φωτιά; Σηκώθηκε…αέρας; Τι ακριβώς συνέβη και δεν τηρήθηκε η προαναγγελία από έναν ”αγοραστή”, αλλά και από έναν ”πωλητή” που όλως… τυχαίως ανήκουν και οι δύο στο ίδιο ”συμφέρον”; Πάντως η τιμή δεν είχε καμία σπουδαία μεταβολή. Περίπου 10%, στο συγκεκριμένο διάστημα.

Τι νόημα έχουν τελικώς οι προαναγγελίες εάν δεν υλοποιούνται με τέτοιες ”τάχα μου” δικαιολογίες;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v