Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 4 2002

Οι Ρώσοι, τα ..αυτοκίνητα και τα ΕΛΠΕ

”Τα Βαλκάνια προσφέρουν τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης στον τομέα του πετρελαίου, της βενζίνης και των λιπαντικών, διότι η ιδιοκτησία αυτοκινήτων κυμαίνεται ακόμη σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με άλλες περιοχές της Ευρώπης”.

Η δήλωση αυτή ανήκει σε ανώτατο ηγετικό στέλεχος της ρωσικής Lukoil και εξηγεί σε μεγάλο βαθμό τους λόγους για τους οποίους ο ενεργειακός κολοσσός κατεβαίνει μαζί με τον όμιλο Λάτση, διεκδικώντας το 23% των ΕΛΠΕ. ( οι συμμετέχοντες θα κληθούν στις 8 Μαρτίου να υποβάλλουν δεσμευτική προσφορά, ωστε προς τα τέλη Απριλίου να γίνει η οριστική επιλογή του στρατηγικού επενδυτή). ” Θα θέλαμε” πρόσθεσε ο κ.Fedun της Lukoil, ” να επικεντρώσουμε την περαιτέρω ανάπτυξη μας στη περιοχή, γύρω από τη συγκεκριμένη εταιρία”.

Αντίπαλος είναι πλέον μόνον η αυστριακή OMV, αφου η επίσης ρωσική Yukos αποσύρθηκε από τη διαδικασία, οπότε η πλευρά Λάτση-Lukoil θεωρείται... ”φαβορί” από το διεθνή Τύπο.

Τό θέμα βεβαίως είναι, πόσο μεγάλο τίμημα θα δώσουν οι διεκδικητές, ιδίως μετά τη σημαντική πτώση που κατέγραψαν τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ στη χρήση 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v