Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 28 2003

Οι ”φήμες” και τα... ερωτήματα για τις Μινωϊκές

Προσδοκίες για την έλευση μεγάλου ”DEAL” στην ακτοπλοϊα έχει δημιουργήσει το πακέτο 4,6% των μετοχών των Μινωϊκών Γραμμών, που έγινε χθες. Πωλητής του πακέτου ήταν ο όμιλος ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ, ενώ ως αγοραστής φέρεται εταιρία ιταλικής... ιθαγένειας. Το πακέτο έγινε μέσω ΣΙΓΜΑ Χρηματιστηριακής.

Ωστόσο, στην αγορά κυκλοφορούν φήμες, σύμφωνα με τις οποίες, πίσω από την εταιρία αυτή κρύβονται τα συμφέρνοντα του ομίλου... Παναγόπουλου, των Επιχειρήσεων Αττικής, καθώς η υπόθεση ”θυμίζει” την περίπτωση εξαγοράς του Στρίντζη.

Εξ ού και η πραγματοποίηση του πακέτου οδήγησε σε ”μίνι-ράλι” ολόκληρο τον κλάδο της ακτοπλοϊας, η οποία έχει ξεκάθαρα ανάγκη από ”συγκέντρωση”.

Οι ”υπέρμαχοι” αυτών των πληροφοριών επισημαίνουν ακόμη ότι επίκειται η συγχώνευση των Μινωϊκών με την πολύπαθη θυγατρική HFD, στην οποία επίσης υπάρχει σημαντικός αριθμός μετοχών, που ανήκει στα συμφέροντα του ομίλου ΙΝΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ.

Ο Χαμαιλέων πάντως οφείλει να σημειώσει ότι σε επικοινωνία συνεργάτη του με αρμόδιους... κύκλους της ΕΠΑΤΤ, προέκυψε κατηγορηματική δήλωση ότι ουδεμία ανάμειξη έχει ο ίδιος ο κ. Παναγόπουλος -και οι ελεγχόμενες από αυτόν εταιρίες- με το συγκεκριμένο πακέτο.

Οπότε, ουδείς μπορεί να αποκλείσει και το σύνηθες φαινόμενο της εκμετάλλευσης μιας ”φήμης” προκειμένου να ανέβουν οι τιμές μιας ή περισσοτέρων μετοχών!!! Λέγεται άλλωστε ότι ο κάτοχος σημαντικού ποσοστού μετοχών μιας εκ των... ”σχετιζόμενων” εταιριών που ανέβαιναν χθες κατόπιν του πακέτου στις Μινωϊκές, φρόντισε ο ίδιος για την άνοδο της τιμής των μετοχών στη συγκεκριμένη εταιρία.

Κι εκεί βέβαια προκύπτει άλλο ερώτημα. Το έκανε για να εκμεταλλευθεί το κλίμα ή μήπως γνωρίζει κάτι... παραπάνω;

ΥΓ: Οι πληροφορίες μας λένε, ότι κι άλλος κάτοχος πακέτου μετοχών των Μινωϊκών, πλην της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ, δέχθηκε προ ολίγου καιρού ”κρούση” για την πώλησή του, από χρηματιστηριακό μεσάζοντα βεβαίως βεβαίως, κι όχι από τον ”τελικό αγοραστή”. Για να δούμε...

ΥΓ2: Το ερώτημα είναι, με δεδομένο το όλο ”μπέρδεμα” που συνεπάγεται η ενασχόληση με μια εταιρία λαϊκής βάσης, η οποία επιπροσθέτως έχει στον ορίζοντα την επίλυση του θέματος της HFD (όπου ως γνωστόν έχουν εγκλωβιστεί ηχηρά και μη επιχειρηματικά ονόματα), ποιός και με τι... ”πλάτες”, τραπεζικές και άλλες, θα επιχειρούσε να εμπλακεί!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v