Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 27 2008

ΕΚΗΒΟΛΟΣ: Για ΕΝ.Α., FOLLI, ELMEC και ΒΙΟΧΑΛΚΟ

ΕΚΗΒΟΛΟΣ: Για ΕΝ.Α., FOLLI, ELMEC και ΒΙΟΧΑΛΚΟ
ΕΝ.Α. Η... διάσταση απόψεων που διαπιστώνεται ότι υπάρχει μεταξύ χρηματιστηρίου και Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς παραπέμπει σε άλλες εποχές. Λες και η Λεωφόρος Αθηνών με την Κολοκοτρώνη απέχουν... παρασάγγας.

ΑΡΧΗ. Κυρίως το ποιος θα έχει την εποπτεία, τον έλεγχο, δηλαδή την ευθύνη, είναι το ζητούμενο.

FOLLI FOLLIE. Ωραία τα περισσότερα σχέδια ανάπτυξης της οικογένειας Κουτσολιούτσου. Όμως θα πρέπει να βρεθεί στη φετινή χρήση η... αντι-Nike, γιατί διαφορετικά η νίκη θα είναι δύσκολη στο τέλος του χρόνου.

ELMEC. Αυτό γιατί ενώ στα ενοποιημένα αποτελέσματα της ELMEC ο κύκλος εργασιών ενισχύεται στα 211,5 εκατ. ευρώ, σε επίπεδο μητρικής υποχωρεί κατά 11,5% στα 74,4 εκατ. ευρώ. Και οι υποχρεώσεις σε μία περίοδο δύσκολη «τρέχουν», επιβαρύνοντας τον όμιλο.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Με τέτοια διόρθωση θα μπορούσε η αποτίμηση της μητρικής, ή της ΣΙΔΕΝΟΡ, ή ακόμη και των Σωληνουργείων να είναι ελκυστική. Η διόρθωση, όμως, διεθνώς έχει δημιουργήσει ακόμη φθηνότερες αποτιμήσεις για γερμανικούς, γαλλικούς ή και ισπανικούς ομίλους. Η σύγκριση από τούδε και στο εξής καλό θα ήταν να γίνεται με βάση τον ευρωπαϊκό (ή και τον διεθνή) μέσο όρο και όχι την προ έτους χρηματιστηριακή αξία των ίδιων των επιχειρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v