Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 28 2008

Alapis:Το παρασκήνιο με την Antibiotice

Alapis:Το παρασκήνιο με την Antibiotice
Το πρώτο σκληρό μάθημα προσαρμογής στα νέα δεδομένα της πιστωτικής κρίσης έλαβε η ρουμανική κυβέρνηση με την απόπειρά της να πουλήσει τη φαρμακοβιομηχανία Antibiotice.

Ο διαγωνισμός πώλησης του 53% της Antiobiotice ακυρώθηκε ενώ είχε ανοίξει το data room, λόγω ουσιαστικά του... ανύπαρκτου ενδιαφέροντος.

Μόλις δύο-τρεις ενδιαφερόμενοι εμφανίστηκαν πρόθυμοι να ζητήσουν επιπλέον στοιχεία για την αποτίμηση της φαρμακοβιομηχανίας, ενώ τον φάκελο είχαν πάρει πάνω από 40 (!).

Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς καθώς το ρουμανικό δημόσιο νόμιζε ότι τα δεδομένα έχουν μείνει στην εποχή των... "χρυσών αγελάδων" κάπου στις αρχές Ιουνίου του 2007.

Και ζητούσε τουλάχιστον 136 εκατομμύρια ευρώ για το 53% μιας φαρμακοβιομηχανίας που τα EBITDA της με το ζόρι φτάνουν το 10% του τιμήματος.

Και η οποία επιπλέον χρειάζεται επενδύσεις άνω των 30 εκατ. ευρώ μόνο για την πρώτη διετία, ενώ είναι αμφίβολο αν θα φτάσει να έχει κέρδη 13,6 εκατ. ευρώ μετά και τις επενδύσεις.

Σημειώστε ακόμη ότι μεγαλύτερος πελάτης της είναι το... ρουμανικό δημόσιο και δεν διαθέτει προϊόντα cosmetics, που έχουν και τα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους.

Η Alapis πρόλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, να διενεργήσει due diligence από το οποίο προέκυπτε ότι δεν ήταν εύκολη η απόσβεση των 136 εκατ. ευρώ που ζητούσε το ρουμανικό δημόσιο.

Εξ ου και μεθοδικά τους προηγούμενους μήνες δήλωνε ότι ο πήχης των 136 εκατ. ευρώ είχε σηκωθεί πολύ ψηλά.

Είχε πάρει χαμπάρι την πιο πιθανή κατάληξη...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v