Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 7 2008

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της Σοφοκλέους

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της Σοφοκλέους
Τα… σκήπτρα μεταξύ των μετοχών που έχουν παρουσιάσει σημαντική άνοδο στις τελευταίες 14 συνεδριάσεις (και με όγκο υψηλότερο από τον μέσο όρο του τελευταίου τριμήνου) παρουσιάζει η μετοχή της… Moda Bagno, με άνοδο πάνω από 30%.
 

Το ότι ανέβηκε και με σημαντικό για τα δεδομένα της όγκο το δείχνει το Stock Screener, ένα εξειδικευμένο εργαλείο «ανίχνευσης» μετοχών που έχουμε ενσωματώσει στο Euro2day, προς δωρεάν χρήση από τα μέλη του.

Η αιτία-αφορμή ανόδου της Moda Bagno φαίνεται να βρίσκεται στα πολύ καλά (σε σχέση με το 2006) αποτελέσματα έτους τόσο σε εταιρικό όσο και (ιδίως) σε ενοποιημένο επίπεδο. Άλλωστε το P/BV είναι (ακόμη) κάτω από τη μονάδα, ενώ το Ρ/Ε εμφανίζεται κάτω από το 10 μετά από φόρους, με βάση την κεφαλαιοποίηση της Παρασκευής. 

Από κοντά από πλευράς αύξησης τιμής κινούνται ΣΑΤΟ, ΡΕΙΝ, ΚΛΩΝΑΤΕΞ και ΒΙΟΣΩΛ, όλες με ποσοστά ανόδου πάνω από 20% και με αυξημένο όγκο συναλλαγών.

Συνολικά τα κριτήρια επιλογής αυτής της κατηγορίας (έχει πολλές κατηγορίες το εργαλείο) κάλυπταν μετά το κλείσιμο της Παρασκευής… 23 μετοχές.

Στον αντίποδα, με όγκο και σημαντικά ποσοστά πτώσης στις τελευταίες 14 συνεδριάσεις εμφανίστηκαν 7 μετοχές, μεταξύ αυτών δε ξεχώρισαν ο ΠΕΡΣΕΥΣ με -44%, η ΑΕΓΕΚ με -30% και η ΜΑΪΛΛΗΣ με -27%.

Κάθε μία για απολύτως κατανοητούς λόγους!

Η πρώτη μπήκε σε επιτήρηση, η δεύτερη είδε τη μετοχική ηγεσία της να εκπαραθυρώνεται και το deal με τους Ινδούς να πηγαίνει... περίπατο, ενώ η τρίτη έχει την κατάσταση που έχει, με τα δάνειά της  και την "τραπεζική επιτήρηση", που δεν άρεσε στους επενδυτές.

Σημειώστε επίσης ότι την Παρασκευή διέσπασαν ανοδικά τον Κινητό Μέσο Όρο 30 ημερών 18 μετοχές, ενώ καθοδικά τον ίδιο ΚΜΟ τον διέσπασαν άλλες 16 μετοχές, που αν διαβάζετε τη στήλη πριν από τις 09:50 το πρωί μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά στο Stock Screener. (σ.σ. Από τις 09:50 το πρωί έως τις 10:25 κάθε εργάσιμης ημέρας το εργαλείο προετοιμάζεται για την υποδοχή νεότερων στοιχείων).

Τέτοιου είδους στοιχεία και πολλά ακόμη που θα δείτε στη σχετική σελίδα, μόνο στο Stock Screener του Euro2day. Με καθημερινή on line ανανέωση των στοιχείων μέσα στη συνεδρίαση!

Κι εμείς "τσιμπάμε" στοιχεία απο εκεί συχνά - πυκνά, για περαιτέρω... διερεύνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v