Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 4 2008

Στα απόνερα της μεγάλης κρίσης...

Στα απόνερα της μεγάλης κρίσης...
Η κρίση δεν επηρεάζει μόνο τις αποτιμήσεις των εισηγμένων. Επηρεάζει και μη εισηγμένες (που θέλουν όμως να εισαχθούν) αλλά και deals που είδαν το φως της δημοσιότητας. Τρεις χαρακτηριστικές -αλλά και διαφορετικές- περιπτώσεις:

DOPPLER: H αίτησή της έγινε δεκτή από το Χ.Α. μετά την αποδοχή από πλευράς μετόχων της που πρόκειται να διαθέσουν υφιστάμενες μετοχές μιας μάλλον... σοβαρής μείωσης των επιπέδων αποτίμησης.

Το... discount στην αποτίμηση εισαγωγής, αν πιστέψουμε τις κακές γλώσσες, μπήκε "με το μαχαίρι". 

ΚΥΡΜ: Μετάθεση για... ευθετότερο χρόνο λόγω της σοβούσας πιστωτικής κρίσης και του αυξημένου κόστους δανεισμού έλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης του εργοστασίου κονιαμάτων της Κυριακίδης Μάρμαρα στη Saint Gobain.

Το MoU έχει υπογραφεί και αναμενόταν ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα είχαν βγει και νέες ανακοινώσεις σε σχέση με την πορεία των διαπραγματεύσεων. 

Αλλά... ΔΕΝ!

PROBANK: O στόχος για ένταξη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας παραμένει, όμως δεν αναμένεται να δούμε την πραγματοποίησή του μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες.

Η  διεθνής συγκυρία, λένε αυτοί που ξέρουν, δεν επιτρέπει ικανοποιητική τιμή διάθεσης των νέων μετοχών. Στην τράπεζα όμως δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να βρεθούν με αρνητικές υπεραξίες όσοι επενδυτές τοποθετήθηκαν στα 6 ευρώ στην τελευταία αύξηση κεφαλαίου.

Το παρήγορο πάντως είναι ότι η Probank πηγαίνει καλά. Πέρυσι πέτυχε καθαρά κέρδη 23,3 εκατ. ευρώ, ενώ το δίκτυο των 83 υποκαταστημάτων αναμένεται να διευρυνθεί σημαντικά μέσα στην επόμενη διετία.

Κι όλα τα κέρδη είναι λειτουργικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v