Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 9 2008

Σφηνάκι... αχταρμάς, "4 σε... 1"

Σφηνάκι... αχταρμάς, 4 σε... 1
ΓΕΡΜΑΝΟΣ: (Ο… Πάνος, όχι η πάλαι ποτέ εταιρία του) Ανακοινώσεις μαθαίνουμε ότι ετοιμάζονται για σήμερα. Αντικείμενο οι επενδύσεις και γενικότερα οι εξελίξεις σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας της πολύ… Βόρειας Ευρώπης με σημαντική εμπλοκή συμφερόντων του. Προετοιμαστείτε για αναλυτικά στοιχεία και μπόλικους… αριθμούς.

----------------------------------------------

ΠΕΡΣΕΑΣ: Μια μετοχή που είναι σαν να μην… υπάρχει. Η υπαγωγή της σε επιτήρηση ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή, πλην όμως τα αντανακλαστικά των πωλητών αφυπνίστηκαν ολίγον νωρίτερα (σ.σ. επί μακρόν η μετοχή δεν έκανε… καθόλου συναλλαγές) και συγκεκριμένα από την 31η Μαρτίου.

Μη φανταστείτε τίποτα σπουδαίο. Με τζίρο που μετά βίας ξεπέρασε τα 2.400 ευρώ σε μία και μόνη ημέρα, η μετοχή πήγε από το 1,85 ευρώ στα 0,90 λεπτά. Έτσι κι αλλιώς, με τέτοιους όγκους συναλλαγών, η μετοχή πρακτικά ΔΕΝ έχει τιμή. Κι ας είναι εισηγμένη. Λυπητερή ιστορία.

-----------------------------------------------------------

ΚΑΤΣΕΛΗΣ: Απώλειες που έχουν ξεπεράσει το 65% σε σχέση με τον Απρίλιο του προηγούμενου έτους «γράφει» η μετοχή. Το ανοδικό «τίναγμα» στο τέλος Δεκεμβρίου του 2007 δεν ωφέλησε τη μετοχή καθώς το ακολούθησε επιταχυνόμενη πτώση. Σημειώστε ότι στο τελευταίο τρίμηνο η μετοχή έχει χάσει 54%.

Η ένταξη σε επιτήρηση απλώς επιβάρυνε… ολίγον την κατάσταση (τι είναι 10 - 11 ευρωλεπτά λιγότερα μπροστά σε αυτό που προηγήθηκε), ενώ η προαναγγελία και οι πληροφορίες περί μεγάλης αύξησης κεφαλαίου ουδόλως βελτίωσαν την κατάσταση, καθώς η μετοχή έκλεισε χθες με νέα πτώση κατά 4,48%.

Όπως και να 'χει, σε μια τέτοια περίοδο η συνένωση δύο εταιριών (ΚΑΤΣΕΛΗΣ και ΑΛΛΑΤΙΝΗ) που «κατάφεραν» το 2007 από κέρδη να περάσουν σε ζημίες δεν συγκινεί τα… πλήθη.

----------------------------------------------

ΧΡΥΣΟΣ: Μέρος των αποθεμάτων του, τρέχουσας αξίας περίπου 11 δισ. δολαρίων, αποφάσισε να πουλήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, περίπου 403 τόνους. Την είδηση μπορείτε να τη διαβάσετε σε άλλη σελίδα του euro2day. Aυτό που έχει σημασία είναι ότι τα "νέα" έριξαν την τιμή του χρυσού κατά μόλις 1% κι ότι ειδήμονες της αγοράς είπαν πως η προσφορά αυτή θα απορροφηθεί χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία από την αγορά.

Κι όμως, σε άλλες περιόδους τέτοια... νέα θα είχαν προκαλέσει σοβαρή πίεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v