Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 15 2008

Στους... σορτάκηδες της ΕΤΕ ποντάρουμε για άνοδο

Στους... σορτάκηδες της ΕΤΕ ποντάρουμε για άνοδο
Στη συνέχιση των αγορών για κλείσιμο short θέσεων επί του τίτλου της Εθνικής Τράπεζας ποντάρει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες ανοδικής αντίδρασης μετά την πτώση των τελευταίων συνεδριάσεων.

Το short covering στον τίτλο της Εθνικής ξεκίνησε από τη χθεσινή συνεδρίαση και, σύμφωνα με χρηματιστές, αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα.

Η βύθιση της τιμής της μετοχής έως τα 31,30 ευρώ παρείχε ευκαιρία για κλείσιμο puts με τιμές άσκησης μεταξύ 31 - 32 ευρώ, που είχαν ανοίξει εδώ και αρκετές συνεδριάσεις.

Με αποτέλεσμα ο τίτλος της Εθνικής να επιδείξει χθες εμφανώς καλύτερη συμπεριφορά από τις υπόλοιπες τράπεζες. 

Γνώστες της αγοράς εκτιμούν ότι το short covering θα συνεχιστεί και σήμερα. Εφόσον δε το κλίμα βελτιωθεί στις διεθνείς αγορές, ίσως δημιουργηθούν οι συνθήκες για επάνοδο της τιμής της Εθνικής πάνω από τα 33 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τεχνικά απαιτείται άμεση επάνοδος της Εθνικής πάνω από τα 33,40 ευρώ για να βρεθεί στο «κανάλι» διαπραγμάτευσης που έχασε κατά τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις.

Σε περίπτωση ανοδικής αντίδρασης της Εθνικής το κλίμα θα διαχυθεί και στην υπόλοιπη αγορά, καθώς έτσι κι αλλιώς έχει πολύ μεγάλη επίδραση και στον Γενικό Δείκτη.

Άλλωστε, οι υπόλοιποι δεικτοβαρείς τραπεζικοί τίτλοι δέχτηκαν μικρότερες πιέσεις στις προηγούμενες συνεδριάσεις απ' ό,τι η Εθνική.

Για να δούμε τι θα γίνει... σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v