Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 13 2003

… τα δικαιώματα ψήφου και ο κρυφός ”άσσος”

Όσο για την ”πολιτική” πλευρά της υπόθεσης, ότι θα αυξηθεί δηλαδή το ποσοστό του Δημοσίου, η απάντηση ήταν σαφής. Τα δικαιώματα ψήφου ουδέποτε άλλαξαν χέρια, στο δημόσιο ήταν ως τώρα!!! Οπότε μάλλον για παιχνίδι με τις... λέξεις πρόκειται, παρά για υπαρκτό ”θέμα”.

Από την άλλη πλευρά όμως, προκύπτει ένα ερώτημα, που αφορά στην διοίκηση του ΧΑ.

Αν τα δικαιώματα ψήφου ουδέποτε άλλαξαν χέρια, τότε στο ποσοστό της ΔΕΚΑ στο επίσημο τρέχον μετοχολόγιο του ΧΑ (αυτό που δημοσιεύεται κάθε Δευτέρα), ήδη πρέπει να περιλαμβάνονται οι συγκεκριμένες μετοχές .

Σε άλλη περίπτωση, θα υπήρχε σοβαρή παρατυπία, αφού όπως αναφέρει το ίδιο το έγγραφο του ΧΑ, τα ποσοστά υπολογίζονται με βάση την κατοχή δικαιωμάτων ψήφου, και όχι με βάση την κατοχή μετοχών!!!

ΥΓ. Σε κάθε περίπτωση σημειώστε επίσης ότι το δημόσιο έχει την επιλογή να πληρώσει το προηγούμενο ομολογιακό και να συνάψει, στη συνέχεια και κατά τη στιγμή που θα επιλέξει, νέο μετατρέψιμο, δίνοντας βεβαίως περισσότερες μετοχές απ ότι είχε αρχικά δώσει!!!

Στην περίπτωση αυτή, θα εισπράξει ένα σημαντικό premium έναντι της τρέχουσας τιμής, δεν θα υπάρξει κανένα άμεσο stock overhang, ενώ και το Δημόσιο θα μπορεί να πει ότι τελικά όχι μόνο δεν ”πήρε μετοχές πίσω”, αλλά έδωσε και… περισσότερες!!! (κρατώντας βεβαίως τα δικαιώματα ψήφου μέχρι την ημερομηνία μετατροπής)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v