Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 21 2008

Η… κολοκυθιά με τη Citi και το «αίνιγμα» HSBC

Η… κολοκυθιά με τη Citi και το «αίνιγμα» HSBC
Είναι σχεδόν αδύνατο να μην έχετε διαβάσει κάποιο σενάριο για το τι θα κάνει η Citigroup στη χώρα μας, αν θα μείνει ή θα φύγει, αν θα δώσει τα στεγαστικά ή όλο το χαρτοφυλάκιο κι αν από 3 - 4 επικεφαλής που έχει τώρα -ανάλογα με το τμήμα- θα αποκτήσει έναν που θα είναι πάνω από τους υπόλοιπους.

Επαφές για τα στεγαστικά οι πληροφορίες λένε ότι έγιναν (βασικά με την ΕΤΕ), ενώ για το αν θα φύγει ή θα μείνει μάλλον πρέπει να περιμένουμε λίγο και θα το μάθουμε.

Οι... κακές γλώσσες, πάντως, λένε ότι το τελευταίο διάστημα τα υψηλόβαθμα στελέχη της δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις μεταξύ τους.

Κι ότι κάπως έτσι εξηγείται και το γεγονός πως διέρρευσε η νομική επιστολή του Ταχ. Ταμιευτηρίου που ζητούσε από τη Citi να κάνει κάτι ως αποζημίωση για τα structured products που είχε αγοράσει η προηγούμενη διοίκηση του Τ.Τ. από αυτήν.

Διότι εις εκ των εδώ κορυφαίων ήθελε να πλήξει τον άλλον… κορυφαίο, σε θέμα της αρμοδιότητάς του.

Ενόσω όμως εμείς ασχολούμαστε με τη Citi, πιθανώς να βγει κι από αλλού η είδηση της αποχώρησης μεγάλου ξένου παίκτη.

Μιλάμε για την HSBC που όπως πληροφορούμεθα (όχι από εγχώριες πηγές, το λέμε για να μη σπεύσουν ορισμένοι να… ψαχτούν) εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από την ελληνική αγορά.

Και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται -λένε οι πληροφορίες από πηγές που λογικά είναι σε θέση να γνωρίζουν- και η μετάθεση του μέχρι τώρα επικεφαλής της στον όμορφο αν και λίγο… παγωμένο Καναδά.

Μια μετάθεση που ήρθε νωρίτερα από το κανονικό!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v