Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 17 2008

FORTHnet - On Telecoms: Τhe… story

FORTHnet - On Telecoms: Τhe… story
Συζητήθηκε ιδιαίτερα εντός και εκτός της αγοράς τηλεπικοινωνιών το δημοσίευμα του Euro2day για επαφές μεταξύ FORTHnet και On Telecoms, παρότι ρητώς αναφερόταν ότι δεν έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι… κραδασμοί τους οποίους προκάλεσε είχαν ως αποτέλεσμα την έκδοση ανακοίνωσης που διαψεύδει «την ύπαρξη διαπραγματεύσεων για απορρόφηση της Οn Telecoms».

Κατά σατανική σύμπτωση, η ανακοίνωση αυτή της FORTHnet κυκλοφόρησε λίγο πριν ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου της… Οn Telecoms.

Βασικός μέτοχος της οποίας περιορίστηκε στην εξής… διπλωματική δήλωση: «Οι εισηγμένες εταιρίες έχουν συγκεκριμένους περιορισμούς και το πλαίσιο αυτό είναι στενό. Αφού η FORTHnet έβγαλε διάψευση, είμαι υποχρεωμένος να μείνω σε αυτήν».

Και λίγη ώρα αργότερα, έτερος μέτοχος είπε: «Έχουμε δεχτεί κρούσεις», προσθέτοντας ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από διάφορες επενδυτικές τράπεζες για την εταιρία.

Πού βρίσκεται η ουσία θα σας πούμε ευθύς αμέσως.

Η ίδια η On telecoms, όπως ήδη γράψαμε εξαρχής στο δημοσίευμα για τη FORTHnet, βρίσκεται σε επαφή με τουλάχιστον τρεις ενδιαφερομένους.

Το βασικό αντικείμενο της διαπραγμάτευσης -σε κάθε περίπτωση- είναι το τίμημα και ο τρόπος καταβολής του, ήτοι λεφτά ή χαρτιά, ή συνδυασμός των δύο, καθώς έτσι κι αλλιώς η εταιρία θα χρειαστεί σύντομα σεβαστή χρηματοδότηση.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, βλέπετε, στην αγορά των τηλεπικοινωνιών. Όποιος έχει μπόλικο χρήμα κάνει παιχνίδι, όποιος δεν έχει βρίσκει… γαμπρό.

Κάπως έτσι (με… προξενητή τον ίδιο επενδυτικό οίκο που έφερε τα αραβικά επενδυτικά κεφάλαια στη FORTHnet) έγινε και η επαφή την οποία περιγράψαμε στο δημοσίευμα.

Αυτά λένε οι πληροφορίες μας (που όπως είπαμε εξαρχής είναι διασταυρωμένες) μέσω των οποίων ένα πράγμα δεν είναι ξεκάθαρο.

Αν η διοίκηση της FORTHnet πετάει το μπαλάκι στους Άραβες μετόχους της (που θα βάλουν και τα περισσότερα χρήματα -έως και όλα αν χρειαστεί- για τη μεγάλη αύξηση), ή αν οι τελευταίοι κάνουν αυτόνομα τις δικές τους επαφές, κι έχουν «συνομιλητές», χωρίς να ενημερώνουν τη διοίκηση της εταιρίας.

Ή, τέλος, αν η αλήθεια είναι κάπου... ανάμεσα.

Από την πλευρά της On Telecoms πάλι (και καλά κάνουν οι άνθρωποι) φαίνεται ότι διενεργείται ένας άτυπος «πλειοδοτικός διαγωνισμός».

Μόνο που μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, οι ενδιαφερόμενοι φαίνεται να έχουν αυτό που λέμε «απόσταση» από το αιτούμενο τίμημα, περιλαμβανομένου και του τρόπου «δόμησης» του deal. Και κάποιοι από αυτούς φαίνεται να έχουν... ψιλοπαγώσει το θέμα, ίσως κι από ενόχληση.

Αυτά είναι τα τελευταία νέα.

Πού παίζουν οι αποτιμήσεις που συζητούνται, χωρίς προς το παρόν κατάληξη;

Από 80 έως 100 εκατ. ευρώ, λένε κάποιες πληροφορίες, ενώ κάπως ψηλότερα (να μη σας τα πούμε και όλα) τοποθετούν το… ταβάνι κάποιες άλλες, χωρίς όμως να αποτελεί αυτό που λέμε «ένδειξη ακριβείας», με δεδομένους και τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει ένα τέτοιο deal.

Προς το παρόν μένουμε σε αυτά, κι ελπίζουμε να μη μας διαψεύσει κανείς, γιατί τότε θα υποχρεωθούμε να επανέλθουμε με περισσότερες… λεπτομέρειες!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v