Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 16 2008

ΟΤΕ: "Bούτυρο στο ψωμί" της Deutsche Telekom

ΟΤΕ: Bούτυρο στο ψωμί της Deutsche Telekom
 «Αραιά-αραιά να φαινόμαστε καμιά σαρανταριά», θύμιζε χθες η συγκέντρωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ, στην Πλατεία Κάνιγγος, πάνω στην οποία κατά τύχη έπεσε ο Χαμαιλέων. Μικροφωνική εγκατάσταση μεγάλης συγκέντρωσης, ψηλή εξέδρα, κάμποσοι ομιλητές και κατάκλειστη η πλατεία.

Με μόνη διαφορά ότι στη συγκέντρωση ήταν - δεν ήταν 250 με 300 άτομα. Τελικά σε αυτή τη χώρα έχουμε «εικονική πραγματικότητα». Καμιά 300ριά νομάτοι και μιλάμε για κύμα αντίδρασης, κλείνουμε πλατείες και ό,τι άλλο κατέβει του καθενός.

Πού ήταν οι χιλιάδες εργαζόμενοι του Οργανισμού; Πάντως όχι στη συγκέντρωση!

Ο ντόρος όμως περί των απεργιών και των αντιδράσεων κάνει κακό στη μετοχή.

 «Βούτυρο στο ψωμί» της D.T. αυτά, όπως και  οι χθεσινοί πυροβολισμοί στη μετοχή του Οργανισμού.

«Κόντρα» στο deal βγήκε η Citi, γιατί δεν βλέπει -λέει- συνέργιες, ενώ είναι και «θυμωμένοι» κάποιοι επενδυτές γιατί δεν έγινε δημόσια προσφορά.

Σοβαροί επενδυτές, όμως, ΔΕΝ πουλάνε επειδή τάχα τώρα κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα. Οι σοβαροί ήξεραν από πριν ΚΑΙ τον νόμο ΚΑΙ ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο... εκατομμύριο να γίνει τέτοια προσφορά.

Τι μένει επί του πρακτέου;

Ο φόβος ότι -όπως έχει συμβεί σε τόσες άλλες εταιρίες στις οποίες μπήκαν ξένοι επενδυτές, μερικώς ή… ολικώς (βλέπε Γενική, Εμπορική κ.ά.)- θα βγούνε «σκελετοί από τα ντουλάπια», ενδεχομένως και με... υπερβάλλοντα ζήλο.

Το βέβαιο είναι ότι οι Γερμανοί δεν πιάστηκαν κορόιδα στις τιμές που πλήρωσαν (26 ευρώ για το 20% της MIG και 29,75 που θα δώσουν στο Δημόσιο).

Αυτούς, όμως, δεν τους ενδιαφέρει τι θα κάνει η μετοχή βραχυχρόνια. Αγοραστές θα είναι. Τους ενδιαφέρει να καθαρίσει το μαγαζί και να φέρνει -μεσοχρόνια- καλά αποτελέσματα για τον ενοποιημένο ισολογισμό τους!

Έτσι, οι τυχόν παιχνιδιάρηδες και... γρήγοροι ξένοι έχουν κάθε λόγο να πάρουν των… ομματιών τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v