Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 4 2003

Η αχίλλειος πτέρνα των πολιτικών προσδοκιών

Μια και μιλήσαμε όμως για ανασχηματισμό, σήμερα φάνηκε να πέφτουν οι τόνοι των πανηγυρισμών στην ”αντίπερα όχθη”, καθώς η πλευρά Σημίτη νίκησε κατά κράτος στην εκλογή γενικού γραμματέα και μελών των Εκτελεστικού Γραφείου.

Όσοι από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ποντάριζαν σε συμπαγές και δραστήριο, σχεδόν επίσημο, εσωκομματικό ”μέτωπο”, ελπίζουν τώρα στον… ”ανταρτοπόλεμο”, που σημαίνει ότι η προοπτική των πρόωρων εκλογών (που επιδιώκει η Ν. Δημοκρατία) μάλλον απομακρύνεται σε σχέση με τις προχθεσινές εκτιμήσεις ορισμένων κύκλων.

Βέβαια το παιχνίδι δεν έχει κριθεί. Οι πληροφορίες του Χαμαιλέοντα, κατόπιν ρεπορτάζ σε ”κέντρα” που πραγματικά μετράνε, αποκαλύπτει ότι η ”αχίλλειος πτέρνα”, ίσως βρίσκεται στο ”συνδικαλιστικό κίνημα”, με την ευρεία έννοια του όρου..

Για φανταστείτε επί παραδείγματι να ανακοινωθούν πρόσθετες ιδιωτικοποιήσεις και να δούμε στους δρόμους χιλιάδες συνδικαλιστές και εργατοπατέρες!!! Και μην ξεχνάμε ότι το εργασιακό και το ασφαλιστικό (δύο ουσιαστικά προβλήματα κατά την άποψη ελλήνων και ξένων αναλυτών) παραμένουν ως ”καυτές πατάτες” στο… τραπέζι της κυβέρνησης.

”Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα” που λένε. Διότι η οικονομία (λέγε την και Σοφοκλέους) με… εντριβές δύσκολα θα μείνει σε ικανοποιητικά επίπεδα!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v