Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 29 2008

ΟΠΑΠ: Ο τζόγος, η Τουρκία και η... κερκόπορτα

ΟΠΑΠ: Ο τζόγος, η Τουρκία και η... κερκόπορτα
Στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές η διοίκηση του ΟΠΑΠ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενδιαφερθεί ο οργανισμός για τον αποκρατικοποιούμενο οργανισμό διαχείρισης λοταριών της Τουρκίας Milli Piyango.

Η ισχυρή ρευστότητα του οργανισμού είναι γνωστή όπως επίσης και τα μεγάλα ποσοστά διείσδυσης των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα μας. Επομένως, η επέκταση δραστηριοτήτων εκτός συνόρων φαντάζει λογική διέξοδος. Δεν αποκλείεται, όμως, να μην αποδειχτεί τόσο απλή και ορθολογική υπόθεση.

Αντιθέτως, μια τέτοια κίνηση μπορεί να αποδειχτεί δύσκολη... ζαριά (μια και μιλάμε για τζόγο).

Βλέπετε, στην περίπτωση που ο ΟΠΑΠ προχωρήσει σε εξαγορά στο εξωτερικό, η ελληνική κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει πρόσθετες δυσκολίες να πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι το κρατικό μονοπώλιο τζόγου νοιάζεται και για την κοινωνική συνοχή και για την προστασία της κοινωνίας από τον εθισμό του τζόγου.

Και οι παίκτες που καιροφυλακτούν να δραστηριοποιηθούν στην ελληνική αγορά θα σπεύσουν να αξιοποιήσουν το επιχείρημα.

Κοντολογίς, αν ο ΟΠΑΠ ανοίξει την πόρτα της επέκτασης, την ίδια στιγμή είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να ανοίξει και η… κερκόπορτα για τη δραστηριοποίηση ανταγωνιστών του στην εγχώρια αγορά.

Κι επειδή κανείς δεν δείχνει να έχει τη διάθεση προς το παρόν να απειληθεί το μονοπώλιο, στο Σύνταγμα το βλέπουν δύσκολο να βάλει ο ΟΠΑΠ και τουρκικό... "φέσι"! 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v