Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 11 2002

Η γυναίκα του Καίσαρα και η Σοφοκλέους

Οι καιροί αλλάζουν, καθώς η Enronίτιδα έχει έλθει για τα καλά και στη Σοφοκλέους. Αναλυτές αλλά και δημοσιογράφοι επισημαίνουν ήδη πληθώρα περιπτώσεων όπου είτε οι συνεχιζόμενες ζημίες σε πολλές χρήσεις, είτε οι χρηματοοικονομικές επιβαρύνσεις, ή ακόμη η έλλειψη πραγματικής δραστηριότητας και το ύψος των ιδίων κεφαλαίων, χρήζουν εξέτασης από τις αρμόδιες αρχές.

Το ίδιο μάλλον ισχύει και για ορισμένες χρηματιστηριακές εταιρίες, όπου η ”φακή” (δηλαδή τα έξοδα, οι αποτυχημένες τοποθετήσεις σε μετοχές για ίδιο λογαριασμό, αλλά και οι περίφημοι κόκκινοι κωδικοί) κοντεύει να... πιει το ”λάδι” (δηλαδή τα ίδια κεφάλαια και τους δείκτες φερεγγυότητας).

Με δεδομένο ότι η στήλη υπεραμύνεται της άποψης να μείνουν μακριά οι δικαστικές αρχές από την αγορά, μήπως οι αρμόδιες αρχές θα έπρεπε να εντείνουν τους ελέγχους τους, ώστε να μη δημιουργηθούν νέα ”παρατράγουδα” και υπόνοιες για ελαστικότητα απέναντι στα συμφέροντα του επενδυτικού κοινού;

Ισως θα πρέπει να θυμίσουμε για λόγους... επικαιρότητας, ότι ”η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v