Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 9 2003

Κάτι τρέχει στην ακτοπλοϊα -βλέπε ΕΠΑΤΤ & ΣΤΡΙΚ

Εξαιρετικά έντονη χθες η συναλλακτική δραστηριότητα, αλλά και η αύξηση των τιμών, τόσο στην ΕΠΑΤΤ όσο και στη θυγατρική της, ΣΤΡΙΝΤΖΗΣ.

Ο τζίρος στη μία περίπτωση ήταν υπερεξαπλάσιος του μέσου ημερήσιου όγκου συναλλαγών με αύξηση τιμής κατά 6%, ενώ στην περίπτωση του ΣΤΡΙΝΤΖΗ, είχαμε 11πλάσιο όγκο και άνοδο τιμής κατά 6,6%!!!

Μικρότερη αύξηση τιμής, αλλά και όγκου είχαμε στις άλλες μετοχές του ιδίου κλάδου, σε μια ημέρα πτωτική για τη Σοφοκλέους. Που σημαίνει ενδεχομένως ότι παρατηρούμε... κινητοποίηση δυνάμεων σε έναν καθαρά εποχιακό κλάδο που δείχνει πολύ υποτιμημένος, λόγω των χρηματοοικονομικών του ”βαρών”.

Και λέμε δείχνει, διότι το μέγεθος των υποχρεώσεων σίγουρα δημιουργεί ”δέος” άρα και σημαντικό discount σε σχέση με τις εμφανιζόμενες εσωτερικές-λογιστικές αξίες.

Εν τούτοις, με δεδομένη την προδιάθεση για ”πάρτι”, αλλά και την τάση εκείνων που έχουν δώσει ”μετοχοδάνεια” να υποθάλπουν την αύξηση των αποτιμήσεων εκείνων που έχουν δανειστεί, η περίπτωση ίσως παρουσιάσει ιδιαίτερο- κερδοσκοπικό- ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v