Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 13 2002

Τα τάνκερ, τα πιεστήρια και η διοίκηση του ΧΑΑ

Η διοίκηση του χρηματιστηρίου φαίνεται να αναμένει τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του νέου νόμου για την επιχειρηματικότητα (όπου βρήκαν φιλοξενία και οι ρυθμίσεις για το χρηματιστηριακό εγχείρημα της ποντοπόρου ναυτιλίας), για να αποστείλει ( ”παλιά μου τέχνη κόσκινο”) επιστολή προς τη διοίκηση της εισηγμένης εκδοτικής εταιρίας συμφερόντων της οικογενείας Αλαφούζου (ιδιοκτήτρια της εφημερίδας ”Η Καθημερινή”), προκειμένου να πληροφορηθεί τις διαθέσεις της ως προς τη δημιουργία εταιρίας επενδύσεων στην ποντοπόρο ναυτιλία (σύμφωνα με τας βουλάς του νόμου).

Ευγενής ο σκοπός του κ. Αλεξάκη, αλλά ”κατόπιν εορτής”. Κι αυτό γιατί ο βασικός μέτοχος της ”Καθημερινής” έσπευσε -με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα ”Ελευθεροτυπία”- να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, προαναγγέλλοντας την ίδρυση εταιρίας επενδύσεων -έτσι όπως ακριβώς την προβλέπει ο νέος νόμος- όπου η εκδοτική εταιρία θα είναι ο μεγαλύτερος μέτοχός της. Μάλιστα, η εν λόγω εταιρία -σε συνεργασία με τη ναυτιλιακή ”Κυκλάδες”- θα έχει στην κατοχή της τέσσερα πλοία, καλύπτοντας και αυτό το σκέλος των προβλέψεων του νόμου.

Ηθικό συμπέρασμα: Η επένδυση της εκδοτικής εταιρίας στην ποντοπόρο ναυτιλία εξασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο την απρόσκοπτη λειτουργία και την ανεξαρτησία μιας ιστορικής εφημερίδας. Ολα τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού (ή και εκ του πονηρού...).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v