Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 21 2003

Σπάνια ”φαινόμενα” στην Ευρωπαϊκή Πίστη

Ένα από τα σπάνια φαινόμενα στην εταιρική μας ιστορία πέρασε στα ”ψιλά” την Παρασκευή, χωμένο στην τυπικότητα των χρηματιστηριακών ανακοινώσεων.

Σε ανακοίνωσή της λοιπόν η ”Ευρωπαϊκή Πίστη”, που αφορούσε το τι έγινε στην επαναληπτική συνέλευση των μετόχων της την Πέμπτη, μας πληροφορούσε ότι η γενική συνέλευση ”ενέκρινε ομόφωνα τη μη απαλλαγή των ευθυνών τους ως μελών του (προηγούμενου) ΔΣ τους κ.κ. Ghassan Boustany και Fadi Boustany, ενώ απήλλαξε τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ από πάσης ευθύνης για την υπόλογο χρήση (σ.σ. 2002)”!

Η νέα σύνθεση του ΔΣ δεν περιελάμβανε τους δύο κύριους Boustany. Ουδείς βέβαια μπήκε στον κόπο από την διοίκηση της εταιρείας να ενημερώσει όλους τους υπόλοιπους …θνητούς που δεν ευτύχησαν να παρευρεθούν στην γενική συνέλευση, για τους λόγους που ώθησαν το σώμα των μετόχων στην ομόφωνη απόφασή τους να ”μην απαλλάξουν τους Boustany από τις ευθύνες τους”.

Για να μην δημιουργήσουμε λάθος εντυπώσεις για τους εν λόγω κυρίους πρέπει να πούμε ότι ”δεν τρέχει τίποτα” επί της ουσίας.

Οι γνωρίζοντες αποδίδουν την κίνηση σε καθαρά ”εκδικητικά κίνητρα” μια που οι Boustany, εκ των μετόχων μειοψηφίας της ασφαλιστικής, συνετάχθησαν με τον... ”εχθρό” που ακούει στο όνομα Τζιβέλης και που έχει μπλοκάρει τα όποια σχέδια αναζήτησης κεφαλαίων έχει κάνει ο νυν Πρόεδρος της Ευρ. Πίστης, κ. Χρ. Γεωργακόπουλος.

Ώστε η τιμωρία τους ήταν ότι δεν απηλάχθησαν των ευθυνών τους ως μέλη του ΔΣ! Γιατί δεν γινόταν λίγο σκληρότερος; Ας πούμε, γιατί δεν τους έβαζε τιμωρία να γράψουν στον μαυροπίνακα με κιμωλία ”Δεν θα ξαναπλησιάσουμε τον Τζιβέλη” καμιά εκατοστή φορές μέχρι να το αποστηθίσουν;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v