Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 1 2008

Περί Lannet και... Δημόσιων Προτάσεων!

Περί Lannet και... Δημόσιων Προτάσεων!
H Lannet, ο αγοραστής και η ρευστότητα

Δεν έπεσε σαν... κεραυνός εν αιθρία το πρόβλημα ρευστότητας της Lannet. Ήταν περίπου αναμενόμενο από την αγορά λόγω των μεγάλων επενδύσεων και των πολλών κεφαλαίων που «καίει» ο κλάδος χωρίς προς το παρόν απόδοση στις επενδύσεις.

Οι τράπεζες της είχαν κόψει τις γραμμές χρηματοδότησης και τα ομολογιακά δεν είναι πλέον τόσο εύκολα όσο έναν χρόνο πριν.

Οι μέτοχοι της εταιρίας φέρονται, πάντως, να έχουν στα χέρια τους εδώ και καιρό καταρχήν ενδιαφέρον από εγχώριο όμιλο που ενδιαφέρεται να αποκτήσει τη Lannet βάζοντας ρευστό στην εταιρία.

To δίλημμα, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, έχει τεθεί κυνικά: «Θα κλείσετε τη συμφωνία ή την εταιρία;»


Έρχονται δημόσιες προτάσεις;

Οι αποτιμήσεις πέφτουν εδώ και μήνες. Ιδιαίτερα στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση. ΄Ετσι, οι μεσοσταθμικές (βάσει τζίρου) τιμές 6μήνου για αρκετές μετοχές έχουν αρχίσει να καθίστανται θελκτικές.

Όχι για αγορές. Αλλά για "εξαγορές" ή πιο συγκεκριμένα για εξάλειψη μειοψηφιών μέσω δημόσιων προτάσεων!

Όχι ότι περίμεναν να πέσουν οι τιμές. Οι βασικοί μέτοχοι που βρίσκονται σε φάση εξέτασης δημόσιων προσφορών το είχαν κατά νου εδώ και καιρό. Απλώς, τώρα τους βοηθάει και η χρηματιστηριακή συγκυρία με τις φθηνές τιμές.

Κοινό σημείο όσων εξετάζουν το ενδεχόμενο η πίστη τους ότι οι εταιρίες τους θα πάνε καλύτερα τα επόμενα χρόνια βελτιώνοντας ταμειακές ροές και κέρδη.

Αυτά δεν θέλουν να μοιραστούν με τους μετόχους μειοψηφίας. Για να δούμε αν τελικώς θα προεξοφλήσουν μέρος των προσδοκώμενων κερδών στις δημόσιες προτάσεις...

Αν τις κάνουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v