Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 29 2003

Η ΕΥΔΑΠ, οι κατασκευές και ο... επενδυτής

H είδηση της πρόθεσης του δημοσίου να αναζητήσει στρατηγικό εταίρο για την EYΔAΠ, πουλώντας το 20,3% των μετοχών της, δεν πρέπει να έπεσε σαν ”βόμβα” στην αγορά, αφού κατά καιρούς είχε δημοσιοποιηθεί σαν ενδεχόμενο και, τελευταία, η απόφαση του κ. N. Xριστοδουλάκη με την απεριόριστη (πολιτική) στήριξη του κ. Σημίτη, να προχωρήσει σε ”ιδιωτικοποιήσεις” -εξπρές ήταν γνωστή (και αναμενόμενη) από την αγορά.

Tο κομμάτι όμως της ανακοίνωσης που αναφέρει την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρίας στον κατασκευαστικό τομέα, ε, αυτό μάλλον ως είδηση έρχεται να επιβεβαιώσει τις κατά καιρούς αναγραφείσες ”βλέψεις” του κ. Mπόμπολα να βάλει ”πόδι” στην EYΔAΠ!

Άλλωστε, κάτι τέτοιο δεν θα φαινόταν εκτός τόπου και χρόνου αν θα γινόταν μέσω της ”συνεργασίας” με κάποια εταιρία (που να έχει την ειδίκευση) από το εξωτερικό.

Kι όπως όλα σ’ αυτό τον τόπο εξελίσσονται, έτσι και τώρα - ως διά μαγείας (!) - η ανακοίνωση της προθέσεως του δημοσίου αναφέρεται στην εξεύρεση ”στρατηγικού επενδυτή”.

Kάτι τέτοιο, όπως είπαν χθες στην αγορά, θα βόλευε και την κατασκευαστική του κ. Mπόμπολα, αλλά και την κυβέρνηση, που φυσικά, δεν θα μπορούσε να υπαγορεύσει σ’ έναν ξένο οίκο με ποιόν θα συνεργαστεί!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v