Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 8 2008

Αστήρ: Η τιμή της αύξησης και η... απορία

Αστήρ: Η τιμή της αύξησης και η... απορία
Μόλις στις 30 Ιουνίου αποφασίστηκε από τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΣΤΗΡ η αύξηση κεφαλαίου ύψους  περίπου 100 εκατ. ευρώ και η τιμή της μετοχής βρίσκεται πολύ, μα πάρα πολύ κοντά στην τιμή διάθεσης των νέων μετοχών (4,68 ευρώ).

Χθες έκλεισε στα 4,72 ευρώ, αφού μάλιστα στις προηγούμενες συνεδριάσεις είχε βρεθεί και... χαμηλότερα.

Με δεδομένο ότι ο βασικός μέτοχος (Εθνική Τράπεζα) θα είναι εκείνος που θα κληθεί να καλύψει το μεγαλύτερο ποσοστό των 100 εκατ. ευρώ (έχει δεσμευτεί τουλάχιστον για το ποσοστό του), ουσιαστικό πρόβλημα κάλυψης δεν φαίνεται να υπάρχει.

Γιατί όμως όρισε τόσο υψηλή τιμή διάθεσης νέων μετοχών, αποτρέποντας ίσως έτσι  κάποιους από τους μικρομετόχους να συμμετάσχουν στην έκδοση, αν κατά τους επόμενους μήνες δεν ανέβει σημαντικά η τιμή της μετοχής στο ταμπλό της Σοφοκλέους;
 
Ιδού η... απορία.

Ήθελε μήπως να δηλώσει εμμέσως στη χρηματιστηριακή αγορά το πόσο πολύ πιστεύει στις προοπτικές της θυγατρικής του, με αποτέλεσμα να θεωρεί την τιμή των 4,68 ευρώ "χαμηλή";

Ίσως να πρόκειται περί αυτού.

Πάντως, σε περίπτωση που δεν έχουμε σημαντική συμμετοχή των μετόχων μειοψηφίας στην αύξηση κεφαλαίου, τότε το ποσοστό της Εθνικής Τράπεζας στον Αστέρα Βουλιαγμένης θα αυξηθεί πάνω από το 80% και ενδεχομένως να φτάσει και στο 85,3%!

Οπότε το free float μειώνεται επικινδύνως, με ό,τι αυτό θα μπορούσε να συνεπάγεται για το μέλλον...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v