Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 3 2008

Σφηνάκια για Alapis, ΤτΕ, ΣΦΑΚ & Milli Piyango

Σφηνάκια για Alapis, ΤτΕ, ΣΦΑΚ & Milli Piyango
Τρ. Ελλάδος: Από τα παράδοξα της χθεσινής συνεδρίασης, καθώς ίσως για πρώτη φορά τίτλος έκοψε το δικαίωμα στη διανομή δωρεάν μετοχών και αντί ως “ελαφρύτερος” να δώσει ανοδική κίνηση μέχρι να μπουν τα νέα κομμάτια (9/7), έκλεισε με απώλειες 4,75% (στα 68,20 ευρώ) και μάλιστα πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας των 68 ευρώ, με συνολικό όγκο 18.446 τεμ.

Μία προσεκτικότερη ματιά θα διέκρινε ότι η χθεσινή ήταν η τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση και μάλιστα με μάλλον αξιοσημείωτους για τα δεδομένα της μετοχής όγκους, ένδειξη ότι κάποιος αποχωρεί ή πιέζεται να ρευστοποιήσει.

---------------------------------------------------------

Alapis: Τον τελευταίο μήνα η διοίκηση της εταιρίας οργώνει τα… roadshows. Παρουσιάσεις με Deutsche, UBS, Σεβρό, ΝBGI, Πειραιώς σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη, Μιλάνο και ΗΠΑ.

Παρά τις παρουσιάσεις όμως και τα ιδιαίτερα θελκτικά θεμελιώδη στοιχεία (η δραστηριότητά της δεν πλήττεται από την κρίση λόγω του αμυντικού χαρακτήρα της), απαιτήθηκε και ενεργοποίηση του buy back κάτω από το 1,80 ευρώ ανά μετοχή.

------------------------------------------------------------------

Σφακιανάκης: Η χρηματιστηριακή συγκυρία δεν ευνοεί τη διενέργεια του επιδιωκόμενου placement ώστε σε δεύτερη φάση πιθανώς να πραγματοποιηθεί και αύξηση κεφαλαίου, ο δανεισμός λόγω του προγράμματος εξαγορών αυξήθηκε και ως εκ τούτου το ενδεχόμενο πώλησης assets που δεν ανήκουν στο core business παραμένει ένα ανοιχτό σενάριο στο… τραπέζι.

Η εταιρία χτύπησε ήδη πόρτες για την πώληση της συμμετοχής της σε κυπριακή επιχείρηση ηλεκτρικών. Προς το παρόν χωρίς αποτέλεσμα, λόγω των υψηλών απαιτήσεών της.

-------------------------------------------------------------

Milli Piyango: Με βασικό κριτήριο το εγγυημένο ποσοστό εσόδων θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την ανάληψη της διαχείρισης των παιχνιδιών και του δικτύου της τουρκικής λοταρίας Milli Piyango. Αυτό σημαίνει ότι οι προσφορές θα κριθούν με βασικό κριτήριο το ποσοστό συμμετοχής στα έσοδα που θα εκχωρούν στο Δημόσιο και δευτερευόντως με το κριτήριο της προκαταβολής (up front fee).

Επομένως, η άμεση εκταμίευση για όποιον κερδίσει τον διαγωνισμό θα είναι μικρή. Το σημειώνουμε γιατί μεταξύ των ενδιαφερομένων συμπεριλαμβάνονται ΟΠΑΠ και Intralot.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v