Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 15 2008

ΤΕΓΟ: Ετοιμάζει "βαρβάτη" επιστροφή κεφαλαίου!

ΤΕΓΟ: Ετοιμάζει βαρβάτη επιστροφή κεφαλαίου!
Επιστροφή κεφαλαίου της τάξεως του 1,10 ευρώ προγραμματίζεται κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου από τη Χ.Κ. Τεγόπουλος, αναφέρουν οι συνήθως πολύ έγκυρες πληροφορίες μας.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο τίμημα που θα πληρώσει η Global Finance για την πλειοψηφία της εφημερίδας «Χρυσή Ευκαιρία» στη Χ.Κ. Τεγόπουλος και η εισηγμένη θα το επιστρέψει στους μετόχους της.

Ιδιαίτερα ωφελημένες θα είναι οι θυγατέρες του ιδρυτή λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης μετοχικών ποσοστών που διαθέτουν. Ωφελημένος βέβαια είναι και ο μικρομέτοχος («με τον βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα») που με το ταμπλό να αναγράφει τιμή 1,72 ευρώ χθες θα πάρει πίσω κοντά στο... 70% της αποτίμησης!

Βέβαια, η μετοχή της Χ.Κ. Τεγόπουλος αξίζει πολύ περισσότερα από την αναγραφόμενη τιμή στο ταμπλό και επειδή είναι κλασική περίπτωση asset play θα έπρεπε να τρέξουμε να την αγοράσουμε? όμως υπάρχει μία μικρή λεπτομέρεια η οποία ακυρώνει όλους εκείνους τους λόγους που υποστηρίζουν μεγαλύτερες τιμές:

Το απαγορευτικά υψηλό μετοχικό ποσοστό το οποίο κατέχουν οι θυγατέρες Τεγόπουλου και που στην ουσία εμποδίζει οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να παρέμβει μετοχικά και να εκμεταλλευτεί τις διαφοροποιήσεις στις αποτιμήσεις.

Το να έχουν οι μεγαλομέτοχοι κοντά στο 80% μιας εισηγμένης τελικά είναι ό,τι χειρότερο για την ίδια την εταιρία και για την ενεργό παρουσία της στο σύστημα του λαϊκού καπιταλισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v