Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 7 2003

Μειώνει μεν, ελέγχει δε!

Mειώνει μεν το ποσοστό του στην ”Γερμανός” ο κ. Πάνος Γερμανός, δεν παίρνει -κατά τα φαινόμενα- μία, αλλά συνεχίζει να το... ελέγχει!

Tο ”παζλ” εύκολα λύνεται αν ληφθούν υπ’ όψιν ορισμένες προϋποθέσεις που θέτουν οι ξένοι για να τοποθετηθούν σε μια μετοχή.

Πρώτη και βασική είναι να έχει free float πάνω από το 50% των μετοχών. Στην περίπτωση της ”Γερμανός” τόσο ο κ. Πάνος Γερμανός όσο και ο αδερφός του συγκεντρώνουν σήμερα κάπου 56%. Aρα, ξένος σοβαρός και μεγάλος ΔEN πατάει (όσο και να θέλει).

Eτσι, σε μια προσπάθεια που είναι εξέλιξη της εξωστρεφούς στρατηγικής που έχει ακολουθήσει η εταιρεία την τελευταία τριετία, ο κ. Γερμανός μεταβιβάζει (οι πράξεις θα γίνουν σήμερα, την Παρασκευή και Δευτέρα) το 8% των μετοχών της εταιρείας σε (κατά πληροφορίες) ”οικεία πρόσωπα”.

Παράλληλα, το πακέτο αυτό θα είναι εύκολα διαθέσιμο για μεταβίβαση σε ξένο θεσμικό όταν έρθει η ώρα, εξ ου και η χθεσινή εξαγγελία.

Πάντως, ένα είναι βέβαιο από την μέχρι τώρα ”ιστορία” του κ. Π. Γερμανού: δεν πουλάει μετοχές του στη ”καμπούρα” των μικροεπενδυτών, δεν παίζει τζόγο με τα χαρτιά του στη Σοφοκλέους και τρίτον δεν έχει προκύψει κάποια ανάγκη για να χρηματοδοτηθούν ”άλλες επενδύσεις”.

Oι πόρτες των τραπεζών είναι, συνήθως, διάπλατα ανοιχτές γι αυτόν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v