Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 8 2008

Η Citigroup, η Ελλάδα και οι αποχωρήσεις

Η Citigroup, η Ελλάδα και οι αποχωρήσεις
Φήμες κυκλοφόρησαν το προηγούμενο διάστημα στην ελληνική αγορά ότι η Citigroup περικόπτει το τμήμα πώλησης ελληνικών μετοχών, το οποίο και περνά από το Λονδίνο στη Ρώμη.

Το ειδικό βάρος της Citigroup στην ελληνική αγορά έχει όντως μειωθεί κατά τι από τις αρχές του έτους, αυτό όμως δεν συνεπάγεται ότι το τμήμα πωλήσεων ελληνικών μετοχών, το οποίο δεν είναι καν αυτόνομο, θα αποδομηθεί. Η ομάδα παραμένει ακέραιη εις τας Λόνδρας.

Με άλλους τρόπους, έχει μειωθεί η επικέντρωση της Citigroup στην ελληνική αγορά, τάση που από όσα πληροφορούμαστε θα συνεχιστεί.

Αρχικά, μειώθηκε το ενεργητικό του prop desk -και- για ελληνικές μετοχές, λόγω της περικοπής γραμμών χρηματοδότησης που αποφάσισε η Citigroup.

Τα αποτελέσματα αυτής της κίνησης τα εισέπραξαν σειρά τίτλοι της μεγάλης, της μεσαίας και της μικρής κεφαλαιοποίησης του Χ.Α., στους οποίους μείωσε θέση η Citigroup κατά τη διάρκεια του α΄ διμήνου του 2008.

Εν συνεχεία είχαμε αποχωρήσεις Ελλήνων στελεχών από τον οργανισμό. Η πλέον ηχηρή ήταν αυτή του κ. Στ. Σιώκου, ο οποίος έπειτα από πολλά χρόνια παρουσίας, εγκατέλειψε τη θέση του marketing director στη Citigroup για να αναλάβει καθήκοντα συμβούλου διοίκησης στην Τράπεζα Πειραιώς σε θέματα treasury και financial markets.

Η δεύτερη πιο ηχηρή αποχώρηση ήταν αυτή του κ. Χρ. Σορώτου, ο οποίος εγκατέλειψε τη Citibank για να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος στην Aspis Bank.

Θα σταματήσουν εκεί οι αναδιαρθρώσεις και οι αποχωρήσεις Ελλήνων στελεχών; Απ' ό,τι πληροφορούμαστε, όχι.

Η αναδιάρθρωση συνεχίζεται και τμήματα που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν αυτόνομα καταργούνται και οι αρμοδιότητές τους μοιράζονται σε υφιστάμενες δομές που διαθέτει ο όμιλος για την περιοχή.

Οι εποχές είναι δύσκολες, οι οικονομίες κλίμακας προτεραιότητα και η Ελλάδα δεν βγάζει, λόγω συγκυρίας, τις δουλειές που έβγαζε τα προηγούμενα χρόνια, για να δικαιολογεί αυτόνομα τμήματα. Και αυτό ισχύει σε όλα τα επίπεδα, από τα μετοχικά προϊόντα μέχρι την επενδυτική τραπεζική…

Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια, που λένε και στο χωριό μου…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v