Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 18 2008

Το μπαλάκι στην κυβέρνηση...

Το μπαλάκι στην κυβέρνηση...
Σε αδιέξοδο φαίνεται να βρίσκονται τα στελέχη των ελληνικών θεσμικών χαρτοφυλακίων καθώς βλέπουν τις εκροές των κεφαλαίων να συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς και το εξωτερικό περιβάλλον να επιδεινώνεται.

«Εντάξει, ενδεχομένως να έπρεπε να είχαμε αρχίσει τη διαφήμιση νωρίτερα, αλλά το κύριο πρόβλημα είναι ότι ο χρηματιστηριακός θεσμός βάλλεται σε καθημερινή βάση -άμεσα ή έμμεσα- από όλα τα πολιτικά κόμματα», φέρεται να δήλωσε υψηλόβαθμο και έμπειρο στέλεχος της αγοράς.

Τα ίδιο στέλεχος κατέληξε λέγοντας: «Ποια είναι τα νέα δεδομένα; Η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να προωθεί τα μεγάλου μεγέθους funds και διευκολύνει την παρουσία των ξένων αμοιβαίων στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση δεν έχει θεσπίσει μέχρι σήμερα κανένα σοβαρό φορολογικό κίνητρο για την προσέλκυση Ελλήνων επενδυτών».

Και όσο και αν οι απώλειες των διεθνών χρηματιστηρίων από την αρχή του έτους έχουν πλήξει τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια, ο βασικότερος προβληματισμός επικρατεί στα -μεγαλύτερης αξίας- ομολογιακά Α/Κ, σε ορισμένα εκ των οποίων πραγματοποιούνται επενδύσεις πολύ χαμηλής εμπορευσιμότητας, με αποτέλεσμα οι αποτιμήσεις που προκύπτουν από το Bloomberg να μη λένε σχεδόν τίποτε. Και αυτό όταν οι αποδόσεις των ομολογιακών Α/Κ τα τελευταία χρόνια ήταν μετριότατες και φέτος αρνητικές...

Δεν είναι καθόλου λίγοι, πάντως, εκείνοι που καλούν την κυβέρνηση να μην περιορίζεται μόνο σε ανακοίνωση στόχων, όπως το να μετεξελιχθεί η Ελλάδα σε περιφερειακό χρηματοοικονομικό κέντρο, αλλά να πάρει και μέτρα διάσωσης του κλάδου, πριν να είναι πολύ αργά...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v