Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 25 2003

Η low profile συνάντηση Λάμπρου- Χριστοδουλάκη

Ως γνωστόν στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ο κ. Χριστοδουλάκης συναντήθηκε με τον κ. Στουρνάρα της Εμπορικής, μια συνάντηση που έλαβε έκταση και απασχόλησε τον Τύπο (σχετικό ρεπορτάζ και στο euro2day.gr)

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η μόνη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας με τραπεζίτη. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, υπήρξε και άλλη μία, η οποία πέρασε μάλλον απαρατήρητη. Η επίσκεψη του προέδρου της ΑΤΕ κ. Λάμπρου στο γραφείο του υπουργού.

Οι ”κακές γλώσσες” λένε εδώ και καιρό ότι η ΑΤΕ παρότι δεν ανήκει τυπικά στην άμεση εποπτεία του υπουργείου, τελεί… ”υπό κηδεμονία” κατόπιν των αλλαγών που έγιναν στην κορυφή (ή καλύτερα… σχεδόν στην κορυφή) της διοικητικής της πυραμίδας.

Εντούτοις στη συγκεκριμένη περίοδο δεν φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό να προσήλθε ο κ. Λάμπρου απλά για να ενημερώσει περί των οικονομικών αποτελεσμάτων. Η συνάντηση μάλλον αφορούσε την πληθώρα των μη τραπεζικών συμμετοχών (εισηγμένων και μη) που εξακολουθεί να έχει η συγκεκριμένη τράπεζα.

Σε περίοδο μετοχοποιήσεων- αποκρατικοποιήσεων βρισκόμαστε, ας μην τις ξεχνάμε τις συμμετοχές αυτές.

Και κυρίως το γεγονός ότι η ΑΤΕ κατέχει ένα ποσοστό της τάξεως του 10% στην επόμενη μη τραπεζική πραγματικά ”πολύφερνη νύφη”, δηλαδή στην ΕΥΔΑΠ!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v