Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 26 2003

Τα σούπερ- κέρδη της ΕΧΑΕ

Όχι και τόσο πολλές μέρες απομένουν έως τα μέσα Σεπτεμβρίου οπότε και αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διάθεση μετοχών της ΕΧΑΕ από τις επτά τράπεζες προς τους λοιπούς μετόχους και τους κατόχους προμετόχων, στην τιμή των 3,75€ για τους πρώτους κι ακόμη πιο φθηνά (λόγω... εκπτώσεως) για τους δεύτερους.

Ως οι περισσότεροι γνωρίζετε, η τιμή της μετοχής κινείται τώρα στην περιοχή των 6,5€ έχοντας αγγίξει και ”υψηλό” 7,22€. Γιατί δεν ανησυχούν οι επενδυτές από το stock overhang; θα ρωτήσετε.

Ίσως διότι έχουν αντιληφθεί πόσο υψηλά πρόκειται να διαμορφωθούν τα κέρδη εξαμήνου της εταιρίας, λένε πηγές της αγοράς οι οποίες σημειώνουν ότι η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται εντός της εβδομάδας.

Ανεπίσημες πληροφορίες πάντως κάνουν λόγο για ”πλήρη αντιστροφή της εικόνας σε σχέση τόσο με το α΄ εξάμηνο του 2002 (ζημίες περίπου 6,2 εκατ. ευρώ) όσο και σε σχέση με το επίσης ζημιογόνο α΄ τρίμηνο του 2003”.

Πηγές που θεωρούνται ιδιαιτέρως αξιόπιστες από τον Χαμαιλέοντα, τονίζουν με νόημα ότι τα κέρδη του εξαμήνου 2003 θα ξεπεράσουν τα κέρδη του αντίστοιχου εξαμήνου του 2001 (περίπου 11 εκατ. ευρώ, όπως διαπιστώσαμε)

Και προσθέτουν... πονηρά ότι τα ”καλούδια” του εξαμήνου δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν ΑΙΣΘΗΤΑ την αρχική εκτίμηση της Alpha Finance για τα κέρδη της εταιρίας στο ΣΥΝΟΛΟ του 2003, τα οποία ως επαληθεύσαμε ανατρέχοντας στο αρχείο του euro2day.gr (23/06/03) προσδιορίζονταν τότε σε… 14,31 εκατ. ευρώ!!!

Κάτι τέτοια μαθαίνουμε και δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις… διαδόσεις για μεσοπρόθεσμη τιμή στόχο στα 10 ευρώ, (!!!) ώστε να ”βγει” και το πολυπόθητο απ’ ορισμένους ”μουαγιέν”, μεταξύ της πρώτης τιμής διάθεσης (15,4€) και της δεύτερης (3,75€).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v