Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 15 2002

Πλούσιο το... βιογραφικό του

”Γενεές δεκατέσσερις” περνούν βουλευτές της Ν.Δ. το νέο διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΠΕ κ. Αθ. Καραχάλιο με ερώτησή τους προς τη Βουλή, με την οποία εν πολλοίς τον κατηγορούν για άκρως ”βεβαρημένο” παρελθόν.

Μεταξύ όσων του προσάπτουν οι κ.κ. Σαλαγκούδης και Παναγιωτόπουλος, είναι ”η αποπομπή του τη δεκαετία του ’80 από τον τότε υπουργό Αν. Πεπονή, λόγω της κακοδιαχείρισης του έργου αναβάθμισης του διυλιστηρίου των ΕΛΔΑ”, αλλά και η ”επεισοδιακή αποπομπή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του διυλιστηρίου της ΟΚΤΑ στα Σκόπια από την προηγούμενη διοίκηση των ΕΛΠΕ”(!)

Δεν παραλείπουν επίσης να τον κατηγορήσουν, εμμέσως πλην... σαφέστατα, ότι είχε και έχει περίεργες σχέσεις με την κατασκευαστική εταιρία ΜΕΤΟΝ, αλλά και την εταιρία που την εξαγόρασε, την ΑΕΓΕΚ (που συμμετέχει στην ανάπτυξη σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας στη Θεσ/νίκη).

Ετσι, ο υπουργός Ανάπτυξης ερωτάται πρώτον αν γνωρίζει το παρελθόν του κ. Καραχάλιου, αλλά και το λόγο για τον οποίο η τοποθέτηση του τελευταίου έγινε χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες (γνωστοποίηση στον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής κ.λπ.), όπως συνέβη με το νέο πρόεδρο της ίδιας εταιρίας, κ. Μωραϊτη.

Αν όλα όσα του προσάπτουν οι δύο βουλευτές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τι να πούμε. Μπράβο στον... κ. Καραχάλιο. Κατάφερε να επιστρέψει ως ”πρώτο όνομα” στην επιχείρηση από την οποία τον έδιωξαν δύο φορές! Και μάλιστα με κυβέρνηση του ιδίου κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v