Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 17 2008

Τα βάσανα της Γενικής, το σαμάρι και το... άλογο

Τα βάσανα της Γενικής, το σαμάρι και το... άλογο
ΓΕΝΙΚΗ: Τι να πούνε κι αυτοί οι μέτοχοι της Γενικής (μεταξύ αυτών βεβαίως και το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, που ήταν βασικός μέτοχος και παραμένει μέτοχος) για τα χάλια της μετοχής. Από το κακό στο… χειρότερο.

Mε χθεσινό κλείσιμο στα 2,66 ευρώ, η τιμή της βρέθηκε πίσω στον Απρίλιο του 2003, στην περίοδο δηλαδή όπου οι Αμερικανοί έμπαιναν στο Ιράκ και οι τιμές ήταν στα… τάρταρα. Χαμηλό μόλις… 65 μηνών για τους Γάλλους τραπεζίτες της Societe Generale, που φαίνεται ότι απέτυχαν οικτρά στην ελληνική αγορά.

Και δεν είναι βέβαια άνευ σημασίας το γεγονός ότι πριν από περίπου 12 μήνες, τον Οκτώβριο του 2007, η τράπεζα προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με την έκδοση 9 νέων μετοχών για κάθε 10 παλαιές, στην τιμή -τότε- των 4 ευρώ!

Και μη χειρότερα…


ΛΟΤΑΡΙΑ: Σχεδόν... θριαμβευτικά αντιμετώπισαν κάποιες χρηματιστηριακές την «είδηση» ότι στην Πολιτεία του Ιλινόις η Βουλή ενέκρινε την ιδιωτικοποίηση της εκεί λοταρίας, της 11ης σε μέγεθος στην Αμερική.

Ορισμένοι μάλιστα συνέδεσαν αυτήν την «είδηση» με το υποθετικό σενάριο της εμπλοκής ελληνικής εταιρίας σε κάποιο (μελλοντικό) σχήμα που θα διεκδικήσει τη λοταρία.

Όπως σωστά αναφέρει δε η P&K σε σχετικό προχθεσινό σχόλιό της, η ιδιωτικοποίηση συνίσταται σε ενοικίαση του δικαιώματος για περίοδο 50 - 60 ετών έναντι εκτιμηθέντος αντιτίμου 10 δισ. δολαρίων, ποσό δυσθεώρητο για τους περισσότερους «παίκτες».
 
Για να μη βάζουμε όμως το... σαμάρι μπροστά απ' το άλογο, μάλλον πρέπει να διευκρινιστεί ότι το «πέρασμα» του νομοσχεδίου από τη Βουλή του Ιλινόις... δεν σημαίνει και πολλά πράγματα.

Το εν λόγω νομοσχέδιο, πρώτον, έχει πολλούς εχθρούς και λίγους φίλους και δεύτερον, για να γίνει νόμος, θα πρέπει να περάσει από τη Γερουσία (του Ιλινόις) και μετά να υπογραφεί από τον Κυβερνήτη της Πολιτείας.  

Αμφότερα τα στάδια είναι πολύ μακριά ακόμα και είναι τα δυσκολότερα να υπερκεραστούν.

Αυτά, για να μην αναπτερώνονται ελπίδες που δεν έχουν ψήγματα ουσίας...

Ειδικά σε τέτοιες εποχές σοβαρής κρίσης...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v