Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 7 2008

Λεβεντέρης: Μήπως να τη "ρευστοποιήσουν";

Λεβεντέρης: Μήπως να τη ρευστοποιήσουν;
Στα παράδοξα της Σοφοκλέους συγκαταλέγεται και η μετοχή της Λεβεντέρης, εταιρίας που εντάσσεται σε εκείνες οι ιδιοκτήτες των οποίων, αν αυτές  έκλειναν, μάλλον ευνοημένοι θα έβγαιναν!

Έχουμε λοιπόν και λέμε: Η συνολική κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης κυμαίνεται γύρω στα 8  εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μία νοικοκυρεμένη εταιρία, χαμηλών οικονομικών επιδόσεων, όπου μπορεί το αποτέλεσμα να δείχνει ζημιογόνο, αλλά οι ζημίες καλύπτονται από τις αποσβέσεις και οι ταμειακές ροές είναι αρκετά θετικές.

Στις 30/6/2008, λοιπόν, το κυκλοφορούν ενεργητικό της εισηγμένης υπερκάλυπτε κατά 5,7 εκατ. ευρώ το σύνολο των υποχρεώσεών της. Και επιπλέον, έμενε και το πάγιο ενεργητικό γύρω στα 9 εκατ. ευρώ, αποτελούμενο από πολλά ακίνητα, αποτιμημένα σε... τιμές κτήσης.

Ακόμα και αν κάποιος δεν συνυπολογίσει κρυμμένες υπεραξίες στα ακίνητα, τότε παίρνοντας χαρτί και μολύβι διαπιστώνει ότι, αν στα 5,7 εκατ. ευρώ που περίσσευαν προστεθεί και η αξία των ακινήτων, προκύπτει πολύ μεγαλύτερο ποσό από την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v