Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 13 2003

Μινωικές: Πόσο πούλησαν τον ”Προμηθέα”;

Ποια είναι τα βασικά περιουσιακά στοιχεία μιας ναυτιλιακής εταιρίας; Τα πλοία της, είναι η μόνη δυνατή απάντηση.

Πώς λοιπόν μπορεί να εναρμονίζεται με τις υφιστάμενες διατάξεις περί ουσιώδους μεταβολής περιουσιακών στοιχείων μιας εισηγμένης η ανακοίνωση των Μινωικών, σύμφωνα με την οποία το ”Προμηθέας” πουλήθηκε σε… ”πολύ ικανοποιητική τιμή”;

Πολύ απλά, δεν… εναρμονίζεται. Απλά πρόκειται περί επικοινωνιακής... γκάφας, καθώς μετατρέπει μια πιθανώς υποκειμενική άποψη της διοίκησης (ότι το τίμημα ήταν ικανοποιητικό) σε... γεγονός, χωρίς να παραθέτει όμως απολύτως κανένα αντικειμενικό στοιχείο!!!

Εμείς κατανοούμε την ανάγκη της εταιρίας να ρευστοποιήσει πλοία με όσο το δυνατόν πιο συμφέροντες όρους, προκειμένου να αντιμετωπίσει το βάρος των δανειακών της υποχρεώσεων.

Δεν κατανοούμε όμως καθόλου τέτοιου είδους ανακοινώσεις, που τελικά αποτελούν προσβολή των επενδυτών και του ίδιου του θεσμικού πλαισίου.

Ας μας πει η καλή εταιρία, πόσο πουλήθηκε το πλοίο, πότε και πόσο είχε αγοραστεί κι ας βγάλουν οι επενδυτές τα συμπεράσματά τους.

Προφανώς το ίδιο ισχύει για όλες τις εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρίες, μια και οι Μινωικές δεν είναι η μόνη εταιρία που έχει μεγάλα δάνεια ούτε η μόνη που αναγκάζεται να πουλάει πλοία. Δυστυχώς δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο… κανόνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v