Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 13 2003

Περιζήτητη ”νύφη” η Π&Κ;

Είναι σχεδόν η μόνη ιδιωτική (και μη τραπεζική) χρηματιστηριακή εταιρία που καταφέρνει να πρωταγωνιστεί έχοντας σταθερά μια από τις κορυφαίες θέσεις στην πρώτη γραμμή της κατάταξης με βάση τον όγκο συναλλαγών, είτε με ”πακέτα” είτε χωρίς.

Είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της αγοράς παραγώγων, αλλά και μια εκ των χρηματιστηριακών που φημίζεται για το τμήμα αναλύσεών της, καθώς και για τον αριθμό ξένων επενδυτών που εξυπηρετεί.

Ο λόγος για την Π&Κ, για την οποία δεν είναι καθόλου παράξενο να υπάρχουν ενδιαφερόμενοι ”μνηστήρες”, όπως δεν είναι παράξενο να υπάρχουν και οι σχετικές ”επαφές”.

Ωστόσο, κι αυτό έχει διασταυρωθεί πλήρως, καμία συμφωνία δεν υπάρχει σε αυτή τη φάση, είτε με τον όμιλο Πειραιώς (τον οποίο αφορούσαν οι τελευταίες πληροφορίες) είτε και με οποιονδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο.

Να θυμίσουμε ότι πολλά ονόματα ”διεκδικητών” έχουν ακουστεί παλαιότερα σε σχέση με την Π&Κ, αλλά… τίποτα δεν έγινε, ενώ σε σχέση με τον όμιλο Πειραιώς (στον οποίο ανήκει, ως γνωστόν, η ΣΙΓΜΑ Χρηματιστηριακή) είχαν προ μηνών γνωστοποιηθεί επαφές με άλλη μεγάλη ιδιωτική χρηματιστηριακή εταιρία που έχει επίσης κορυφαία θέση στην κατάταξη, την ΚΑΠΠΑ, χωρίς όμως να καταλήξουν σε συμφωνία.

Γνώστες πάντως του χώρου εκτιμούν ότι σε αυτή τη φάση οι πραγματικά ”δυνατές” ιδιωτικές χρηματιστηριακές εταιρίες δεν έχουν λόγο να εκχωρήσουν την παρουσία τους στην αγορά, εφόσον δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στον ίδιο τον τραπεζικό χώρο, παρά μόνον έναντι ιδιαίτερα υψηλού τιμήματος.

Τον λόγο αναζητήστε τον στις επιπτώσεις που θα είχε η συγχώνευση δύο τραπεζικών ομίλων στις θυγατρικές χρηματιστηριακές τους, τόσο από πλευράς μεριδίων αγοράς (που εν μέρει θα ”χήρευαν” προς όφελος των υπολοίπων παικτών) όσο και από πλευράς εσωτερικών συσχετισμών δυνάμεως (που σίγουρα θα καθιστούσαν πλέον… ”παθητικό” τον οποιονδήποτε ιδιώτη μεγαλομέτοχο κάποιας εκ των θυγατρικών χρηματιστηριακών).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v